Οχυρώθηκε και η Κροατία - Έκλεισε 7 από τις 8 συνοριακές διαβάσεις

Οχυρώθηκε και η Κροατία - Έκλεισε 7 από τις 8 συνοριακές διαβάσεις Facebook Twitter
EPA/ANTONIO BAT
2

Χάος επικρατεί σε Σερβία, Ουγγαρία και Κροατία με την κατάσταση των προσφύγων να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Η Κροατία έκλεισε από χθες το βράδυ επτά συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Στις επτά συνοριακές διαβάσεις απαγορεύθηκε πλήρως η κυκλοφορία.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ανοιχτή παραμένει η διάβαση Μπαγιάκοβο στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας και η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά, δήλωσε εκπρόσωπος της κροατική συνοριακής αστυνομίας, Νταμίρ Τσούλι.

Οχυρώθηκε και η Κροατία - Έκλεισε 7 από τις 8 συνοριακές διαβάσεις Facebook Twitter
EPA/BALAZS MOHAI


Η κυκλοφορία απαγορεύθηκε στις διαβάσεις Τοβάρνικ, Ίλοκ, Ίλοκ 2, Πριντσίποβατς, Πριντσίποβατς 2, Μπάτινα και Έρνουτ.
Έως τις 8 σήμερα το πρωί, στην επικράτεια της Κροατίας εισήλθαν από τη Σερβία 13.300 μετανάστες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.


Στον σιδηροδρομικό σταθμό στην κωμόπολη Τοβάρνικ, κοντά στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, σήμερα τα ξημερώματα ήταν συγκεντρωμένοι 2000 μετανάστες.


Από το πρωί της Τετάρτης, όταν στην Κροατία εισήλθαν οι πρώτοι πρόσφυγες, μέχρι σήμερα, στην περιοχή του Τοβάρνικ έφθασαν περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι.

Οχυρώθηκε και η Κροατία - Έκλεισε 7 από τις 8 συνοριακές διαβάσεις Facebook Twitter
EPA/BALAZS MOHAI


Χαοτική χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη Μπέλι Μάναστιρ κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία και τη Σερβία, το Επιτελείο Προστασίας και Διάσωσης της επαρχίας Όσιεκ - Μπαράνια και ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς και τον υπουργό Εσωτερικών, Ράνκο Όστογιτς σοβαρή προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


Ο επικεφαλής του Επιτελείου και επικεφαλής της επαρχίας, Βλάντιμιρ Σίσλιαγκιτς τόνισε ότι στην περιοχή του Μπέλι Μάναστιρ προς το παρόν βρίσκονται περίπου 6000 πρόσφυγες και ότι από την άλλη πλευρά των συνόρων στην πόλη Σόμπορ της Σερβίας περιμένουν περίπου 4.500 πρόσφυγες με πρόθεση να εισέλθουν στην Κροατία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM
Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Διεθνή / Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Το υλικό υποστηρίζει όχι μόνο τις καταγγελίες της γυναίκας αλλά και εκείνες τριών ακόμη φερόμενων θυμάτων, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν ότι υπέστησαν κακοποίηση, απειλές και εξαναγκασμό σε σεξουαλικά πάρτι με χρήση ναρκωτικών, ισχυρίζονται οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», λέει πηγή προσκείμενη στη Χαμάς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη.Δεν υπάρχουν άλλες χώρες με τα ίδια πολιτιστικά-θρησκευτικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τους απορροφήσουν (Σ. Αραβία, Εμιράτα, Ντουμπάι κλπ)?