Ο Τσαβούσογλου απειλεί με νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα, μετά τον κορωνοϊό

Ο Τσαβούσογλου απειλεί με νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα, μετά τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απείλησε με νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ενώ οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ανέβει ξανά, λόγω του ζητήματος του Έβρου, ο Τσαβούσογλου μίλησε ξανά για πρόσφυγες που θα θέλουν να φύγουν από την Τουρκία για την Ελλάδα.

«Υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί», δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου, σε τηλεοπτική συνέντευξη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Αθήνα γιατί δεν συνεργάστηκε με την Άγκυρα. «Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί μαζί μας, πήγε να μας αφήσει έξω και προσπάθησε να συνεργαστεί με άλλες χώρες. Κάναμε τις κινήσεις μας και ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις», είπε για το ζήτημα και συμπλήρωσε: «Νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός υφαλοκρηπίδας μου, κάνω γεωτρήσεις. Είναι περιοχή της δικής μου κυριαρχίας. Το κυριαρχικό μου ζήτημα δεν το συζητώ».

Το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο. «Δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας», ανέφερε η ανακοίνωση, με την οποία ζήτησε τη σύγκληση της επιτροπής για τα σύνορα.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι παρατηρήθηκε τουρκική κινητικότητα στο σημείο των έργων για τον φράχτη, αλλά χαρακτήρισε απολύτως ψευδή τον ισχυρισμό περί κατάληψης ελληνικού εδάφους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM