Ο Τραμπ θα απολύσει τον υπουργό για τις Υποθέσεις Βετεράνων

Ο Τραμπ θα απολύσει τον υπουργό για τις Υποθέσεις Βετεράνων Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου άφησε να εννοηθεί μεταξύ των συνεργατών του ότι προετοιμάζει την απόλυση του υπουργού για τις Υποθέσεις Βετεράνων Ντέιβιντ Σάλκιν, μεταδίδει το CNN.

Την σχετική πληροφορία επιβεβαιώνει πηγή που έχει λάβει γνώση των συζητήσεων που έγιναν.

Ο Τζεφ Ζέλενι ανταποκριτής του CNN στον Λευκό Οίκο επικαλέστηκε δύο αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους, ο Σάλκιν έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες αποπομπής από την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με μία πηγή, η ανακοίνωση της απόλυσής του αναμένεται να γίνει ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, χωρίς να προηγηθεί κάποια ανακοίνωση, δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη η απόλυσή του.

Αρκετοί αξιωματούχοι είπαν στον Ζέλενι ότι ο πρόεδρος Τραμπ επιθυμεί την ανακοίνωση ενός αντικαταστάτη του Σάλκιν. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν έκαναν κάποιο επίσημο σχόλιο.

Ο Κρις Ράντι, εκτελεστικός διευθυντής της Newsmax Media και φίλος του Τραμπ, δήλωσε στην εκπομπή του ABC News This Week ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο πρόεδρος είπε ότι αναμένει να γίνουν μία ή δύο σημαντικές αλλαγές στην κυβέρνηση, πολύ σύντομα.

Ο Σάλκιν είχε εξασφαλίσει την ομόφωνη υποστήριξη της Γερουσίας στον διορισμό του, το 2017, ενώ απολάμβανε της δικομματικής υποστήριξης των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, αλλά και της υποστήριξης του προέδρου με έμφαση στις νομοθετικές του επιτυχίες για τα ζητήματα των βετεράνων.

Από την άλλη μεριά, μία κατάσταση έντασης καλλιεργήθηκε γύρω από τον Σάλκιν κατά τους προηγούμενους μήνες, με τον ίδιο να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι διορισμένα μέλη της κυβέρνησης Τραμπ επιδιώκουν την απομάκρυνσή του, μετά από πολιτικές διαφωνίες που έχουν με τον ίδιο.

Το πολιτικό ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ του Σάλκιν και της κυβέρνησης δημοσιοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο ίδιος, βρέθηκε στο επίκεντρο ενδιαφέροντος μιας αναφοράς σχετικά με ένα ταξίδι που πραγματοποίησε το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Καθώς η θέση του Σάλκιν στον Λευκό Οίκο υποβαθμίζεται, ο ίδιος διατηρεί την υποστήριξη σημαντικών μελών του Κογκρέσου, αλλά και των οργανώσεων που υποστηρίζουν του βετεράνους.

Η εφημερίδα The Washington Post αναφέρθηκε στις συζητήσεις του προέδρου Τραμπ με τους συμβούλους του, για τον σχεδιασμό της αποχώρησης του Σάλκιν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ρωτήθηκε σχετικά εκπρόσωπος του υπουργείου για τα Ζητήματα των Βετεράνων απαντώντας: Δεν υπάρχουν αλλαγές στο προσωπικό του υπουργείου. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι το μοναδικό πεδίο έμφασης για το υπουργείο, εντοπίζεται στην προσφορά ποιοτικής φροντίδας στους βετεράνους Αμερικανούς, που έχουν θυσιαστεί για να κρατήσουν αυτή την χώρα ελεύθερη και ασφαλή.

Ο ίδιος εκπρόσωπος πρόσθεσε: Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αναθέσει στον υπουργό Σάλκιν την μεταρρύθμιση του υπουργείου για τα Ζητήματα των Βετεράνων, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των αντρών και των γυναικών που θυσιάστηκαν για την προστασία της χώρας μας.

Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, αρκετές περισσότερες χρειάζονται, αλλά τίποτα δεν θα αποσπάσει την προσοχή του προέδρου, του υπουργού και του υπουργείου από το να βρουν τον καλύτερο τρόπο προσφοράς φροντίδας και παροχών στους ήρωες μας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SpaceX και Μπαχάμες: Οι μυστικές συμφωνίες Μασκ, το Starlink και οι περιβαλλοντικές αντιδράσεις

Διεθνή / Μυστική συμφωνία SpaceX με τις Μπαχάμες: «Δώρο» Starlink και διπλωματική κρίση για τον Μασκ

Η συμφωνία SpaceX με τις Μπαχάμες για προσγειώσεις πυραύλων και δωρεάν Starlink πυροδότησε εσωτερικές εντάσεις και οικολογικές ανησυχίες, ενώ ο Μασκ επιδιώκει παγκόσμια επέκταση
LIFO NEWSROOM
Επιζώσες παιδικής κακοποίησης στο Ρόδεραμ καταγγέλλουν βιασμούς και συγκάλυψη από την αστυνομία

Διεθνή / Επιζώσες παιδικής κακοποίησης στο Ρόδεραμ καταγγέλλουν βιασμούς και συγκάλυψη από την αστυνομία

Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες γυναικών που είχαν πέσει θύματα παιδικής κακοποίησης στο Ρόδεραμ αποκαλύπτουν ότι, πέρα από τα μέλη των συμμοριών που τις εκμεταλλεύονταν, κακοποιήθηκαν και από αστυνομικούς
LIFO NEWSROOM
Politico: Κερδισμένοι και χαμένοι των δασμών Τραμπ από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ

Διεθνή / Politico: Κερδισμένοι και χαμένοι των δασμών Τραμπ από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ

Η συμφωνία Τραμπ–φον ντερ Λάιεν φέρνει 15 % δασμούς στις εξαγωγές της ΕΕ, υποχρεωτικές επενδύσεις στα 600 δισ. δολάρια, ενώ ωφελεί ενεργειακές και τεχνολογικές αμερικανικές εταιρείες ενέργειας και τεχνολογίας - Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν
LIFO NEWSROOM
Ο Στάρμερ ανακάλεσε τις άδειες βουλευτών του: Επείγουσα συνάντηση για Γάζα - Σκέψεις για αναγνώριση της Παλαιστίνης

Διεθνή / Ο Στάρμερ ανακάλεσε βουλευτές του από τις άδειες - Σκέψεις για αναγνώριση της Παλαιστίνης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ βρίσκεται υπό πίεση να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη, καθώς η κρίση στη Γάζα επιδεινώνεται και αυξάνονται οι πολιτικές πιέσεις στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος ακτιβιστής που συνέβαλε στο οσκαρικό «No Other Land»

Διεθνή / Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος ακτιβιστής που συνέβαλε στο οσκαρικό «No Other Land»

Το No Other Land, που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Βερολίνου και κατέκτησε Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, έχει αναδείξει διεθνώς την καταστολή που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι στις περιοχές υπό στρατιωτική κατοχή
LIFO NEWSROOM
Αφότου το δήλωσε ο Τραμπ, εμπειρογνώμονες που συνδέονται με τον ΟΗΕ λένε πως η Γάζα βιώνει λιμό

Διεθνή / Αφότου το δήλωσε ο Τραμπ, εμπειρογνώμονες που συνδέονται με τον ΟΗΕ λένε πως η Γάζα βιώνει λιμό

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο IPC αναφέρει επίσημα πως λιμός βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα, παρότι στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει πως η κατάσταση ήταν «στο χείλος»
LIFO NEWSROOM
Η Μεσόγειος στις φλόγες: Φωτιές μαίνονται σε Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βαλκάνια

Διεθνή / Η Μεσόγειος στις φλόγες: Φωτιές μαίνονται σε Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βαλκάνια

Οι φωτιές, που τροφοδοτούνται από έντονους ανέμους και τις εξαιρετικά ξηρές συνθήκες, ωθούν σε εκκενώσεις, αποκλεισμούς και προκαλούν συναγερμό στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης
LIFO NEWSROOM