O Τραμπ κατηγορεί τους New York Times για προδοσία

O Τραμπ κατηγορεί τους New York Times για προδοσία Facebook Twitter
0

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε χθες, Σάββατο, τους New York Times για «μία πιθανή πράξη προδοσίας» επειδή δημοσίευσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ πολλαπλασιάζουν τις κυβερνοεπιθέσεις τους κατά της Ρωσίας.

«Αυτοί οι αποτυχημένοι των New York Times δημιουργούν ιστορίες λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν σημαντικά τις κυβερνοεπιθέσεις τους εναντίον της Ρωσίας. Αυτό είναι πιθανή πράξη προδοσίας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.


«ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!», έγραψε ακόμη χαρακτηρίζοντας «διεφθαρμένη» τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα και επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του σύμφωνα με τις οποίες οι δημοσιογράφοι είναι «οι εχθροί του λαού».


Οι New York Times, που δημοσιεύουν τακτικά έρευνες αρνητικές για τον Τραμπ, αποτελούν συχνό στόχο της οργής του αμερικανού προέδρου εναντίον του Τύπου.

Η εφημερίδα ανέφερε χθες, Σάββατο, πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει πολλαπλασιάσει τις ψηφιακές διεισδύσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο και σε άλλους στόχους στη Ρωσία για να απευθύνει προειδοποίηση στη Μόσχα, που είναι ύποπτη ότι κάνει το ίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και για να προετοιμάσει μια ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση σε περίπτωση μείζονος σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα, ο Τραμπ δεν έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για τις επιχειρήσεις αυτές. Και αυτό διότι το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες πληροφοριών διστάζουν να ενημερώσουν τον πρόεδρο για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά της Ρωσίας «επειδή φοβούνται την αντίδρασή του και μπροστά στο ενδεχόμενο να τις ματαιώσει ή να τις συζητήσει με ξένους αξιωματούχους, όπως έκανε το 2017 όταν αναφέρθηκε σε μια ευαίσθητη επιχείρηση στη Συρία μπροστά στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών», εξηγούν οι New York Times.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Διεθνή / Μπαχτσελί: «Όποια συμμαχία κι αν συνάψει η Ελλάδα δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής»

«Αν εξοπλίζεται για να μας εκφοβίσει, ας μην ξεχνά ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να μας εκφοβίσει», συνέχισε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΙΑΝΤ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Σίγησαν οι προειδοποιήσεις πριν από τις επιθέσεις με 18 νεκρούς στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Η Σαουδική Αραβία είχε αρχίσει τον Μάιο να αποστέλλει προειδοποιήσεις για στρατιωτικές απειλές μέσω κινητών τηλεφώνων και κοινωνικών δικτύων - Χωρίς εξήγηση η διακοπή των ειδοποιήσεων - Κλειστό το King Khalid, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε άλλα αεροδρόμια
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΙΖΕΛ

Διεθνή / Η Ευρώπη απέναντι στη Ρωσία και τη στάση του Τραμπ: Τα σχέδια για νέες κυρώσεις και ο ρόλος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σκοπεύουν να ζητήσουν την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων και τη λήψη μέτρων που θα περιορίζουν τα έσοδα της Μόσχας από το πετρέλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Politico
THE LIFO TEAM