Ο Τραμπ κατηγορεί τα social media για λογοκρισία σε βάρος των Συντηρητικών

Ο Τραμπ κατηγορεί τα social media για λογοκρισία σε βάρος των Συντηρητικών Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα τη λογοκρισία που, κατά τον ίδιο, υφίστανται οι συντηρητικές φωνές στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για «διακρίσεις».

Μολονότι ο Τραμπ δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομά του, αρκετοί αναλυτές σχολιάζουν ότι τα μηνύματα του στο Twitter σχετίζονται με το μπλοκάρισμα που υπέστη ο Αμερικανός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς από τις μεγαλύτερες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Facebook και Spotify απέκλεισαν εντελώς την πρόσβαση του Τζόουνς στις πλατφόρμες τους, ενώ και το Twitter έκλεισε την Τρίτη, για μία εβδομάδα, τον λογαριασμό του ακροδεξιού σχολιαστή.


«Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κάνουν διακρίσεις σε βάρος των Ρεπουμπλικανών/Συντηρητικών» έγραψε ο Τραμπ υποσχόμενος ότι η κυβέρνησή του δεν θα το επιτρέψει αυτό, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. 

«Φιμώνουν τις απόψεις πολλών προσώπων της Δεξιάς ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτα για τους άλλους» συνέχισε, προσθέτοντας, σε δεύτερο μήνυμά του: «Η λογοκρισία είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και απολύτως αδύνατον να την ελέγξεις».

Ο Τραμπ έστρεψε στη συνέχεια τα πυρά του και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατηγορώντας το CNN και το MSNBC για «άρρωστη συμπεριφορά». 

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο κίβδηλο από το CNN και το MSNBC και όμως δεν ζητώ να σταματήσει η άρρωστη συμπεριφορά τους. Ας αφήσουμε όλον τον κόσμο να συμμετάσχει, τους καλούς και τους κακούς», κατέληξε.


Ο Άλεξ Τζόουνς, ο ιδρυτής του ιστοτόπου InfoWars έγινε γνωστός για τις θεωρίες συνωμοσίας που προέβαλε σχετικά με τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, το 2012.

Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι (μεταξύ αυτών και 20 παιδιά ηλικίας 6-7 ετών) ήταν σκηνοθετημένοι και ότι οι άνθρωποι που εμφανίστηκαν ως γονείς των θυμάτων στην πραγματικότητα ήταν ηθοποιοί.

Το Facebook διέγραψε τις τέσσερις σελίδες του Τζόουνς, με το σκεπτικό ότι προωθούσαν τη βία και χρησιμοποιούσαν «απάνθρωπο λεξιλόγιο για να χαρακτηρίσουν τους διεμφυλικούς, τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες», παραβιάζοντας τους κανόνες της πλατφόρμας.

Το Twitter αρχικά δεν συμμετείχε στην πρωτοβουλία των άλλων ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τελικά απέκλεισε, για μία εβδομάδα τον Τζόουνς.

Οι ακόλουθοί του μπορούν ακόμα να παρακολουθούν τη σελίδα του αλλά εκείνος δεν είναι σε θέση να αναρτά μηνύματα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ