Ο Τραμπ εξοργισμένος με το 60 Minutes του CBS: Πρέπει να «πληρώσει μεγάλο τίμημα επειδή με κυνήγησε»

Ο Τραμπ εξοργισμένος με το 60 Minutes μετά τη συνέντευξη Ζελένσκι και το ρεπορτάζ για τη Γροιλανδία Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία © EPA/JIM LO SCALZO
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στην εκπομπή «60 Minutes» λίγο αφότου το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του CBS μετέδωσε ρεπορτάζ για την Ουκρανία και τη Γροιλανδία, λέγοντας ότι το δίκτυο είναι εκτός ελέγχου και θα πρέπει να «πληρώσει μεγάλο τίμημα επειδή τον κυνήγησε».

«Σχεδόν κάθε εβδομάδα, το 60 Minutes αναφέρει το όνομα 'TRUMP' με υποτιμητικό και δυσφημιστικό τρόπο, αλλά το 'BROADCAST' αυτού του Σαββατοκύριακου τα ξεπερνά όλα», δήλωσε ο πρόεδρος στην πλατφόρμα Truth Social. Κάλεσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ, Μπρένταν Καρ, να επιβάλει τα μέγιστα πρόστιμα και τιμωρία «για την έκνομη και παράνομη συμπεριφορά τους».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εν εξελίξει αγωγή ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά του 60 Minutes για τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάστηκε μια συνέντευξη με την υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμρικανικές εκλογές, Καμάλα Χάρις, το περασμένο φθινόπωρο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι «το μοντάζ έγινε με τρόπο που να κάνει τη Χάρις να φαίνεται καλή», κάτι που το δελτίο ειδήσεων αρνείται. Αλλά υπάρχουν συνεχείς αναφορές ότι οι δικηγόροι του Τραμπ και η μητρική εταιρεία του CBS συμμετέχουν σε συνομιλίες για διακανονισμό.

Ο Μπρένταν Καρ και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών έχουν ξεκινήσει μια παράλληλη έρευνα για το CBS News σχετικά με την ίδια υπόθεση, μία από τις πολλές έρευνες στις οποίες έχει υποβληθεί και στις οποίες εμπλέκονται επίσης το ABC News, το NBC, το PBS, το NPR και η Walt Disney Co.

Παρά τη δικαστική διαμάχη, η εκπομπή 60 Minutes έχει καλύψει αδιαλείπτως τη διακυβέρνηση του Τραμπ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του για δεύτερη θητεία, ιδίως ο ανταποκριτής Σκοτ Πέλεϊ. Ταξίδεψε στην Ουκρανία για να πραγματοποιήσει συνέντευξη με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον τόπο της ρωσικής επίθεσης όπου εννέα παιδιά σκοτώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στη συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες, Κυριακή (13/4), ο Ζελένσκι δήλωσε ότι έχει «100% μίσος» για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την εισβολή στην Ουκρανία και κάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη χώρα του για να δει τι έχει γίνει. Επίσης, ανταποκριτής του 60 Minutes μετέδωσε από τη Γροιλανδία τι λένε ορισμένοι πολίτες για τις δηλώσεις Τραμπ περί προσάρτησης.

Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ δήλωσε ότι το 60 Minutes δεν είναι πλέον ειδησεογραφική εκπομπή, αλλά «ένας ανέντιμος πολιτικός πράκτορας που απλά μεταμφιέζεται σε "ειδήσεις" και πρέπει να είναι υπεύθυνος για ό,τι έκανε και κάνει».

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM