Ο Πούτιν καταδύθηκε με βαθυσκάφος για να δει από κοντά υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Πούτιν καταδύθηκε με βαθυσκάφος για να δει από κοντά υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Facebook Twitter
0

Σε βάθος 50 μέτρων καταδύθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για να δει από κοντά ένα σοβιετικό υποβρύχιο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν βούτηξε το Σάββάτο με βαθυσκάφος σε βάθος 50 μέτρων για να δει το σοβιετικό υποβρύχιο, που είχε βυθιστεί στον Φινλανδικό Κόλπο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.  Η κατάδυση με το βαθυσκάφος C-Explorer 3, που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη νήσο Χόγκλαντ, διήρκησε περίπου μία ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια τιμητική πλακέτα τοποθετήθηκε παρουσία του Ρώσου προέδρου από δύτες στο κουφάρι του υποβρυχίου και κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, διευκρίνισε το Κρεμλίνο.


Τον Σεπτέμβριο του 1942, το υποβρύχιο είχε καταστρέψει τρία εχθρικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα, προτού πέσει σε γερμανική νάρκη και βυθιστεί έχοντας πλήρωμα 40 μελών, οι οποίοι έχασαν όλοι τη ζωή τους.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν ξεχνά τους ήρωές της, δεν ξεχνά εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ασφάλεια της Πατρίδας μας» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις που έκανε μόλις επέστρεψε.

 

Εντωμεταξύ, στη Μόσχα, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περισσότερους από 600 διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους σε μια διαδήλωση, που δεν είχε την άδεια των αρχών και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το δημοτικό μέγαρο της ρωσικής πρωτεύουσας, με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις των διαδηλωτών που πλημμύρισαν την κεντρική λεωφόρο της Μόσχας, τη λεωφόρο Τβερσκάγια, φωνάζοντας «Ντροπή» ή «Θέλουμε ελεύθερες εκλογές» απωθώντας τον κόσμο προς τους γειτονικούς δρόμους. 

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την απόρριψη των ανεξάρτητων υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, που παρακολουθεί την εξέλιξη των διαδηλώσεων, καταμέτρησε 648 συλλήψεις γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας κι ενώ η κινητοποίηση είχε σχεδόν τελειώσει. Σύμφωνα με το AFP, ορισμένες από τις συλλήψεις έγιναν με τη χρήση βίας και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM