Ο οίκος Yves Saint Laurent εγκαταλείπει τη γούνα

Yves Saint Laurent: Εγκαταλείπει τη χρήση γούνας μετά από πιέσεις οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων Facebook Twitter
Επίδειξη μόδας της Yves Saint Laurent στο Παρίσι - Πηγή: Associated Press.
0

Ο κορυφαίος οίκος υψηλής ραπτικής του Yves Saint Laurent θα σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα στις συλλογές της από το επόμενο έτος, όπως δήλωσε η μητρική της εταιρεία Kering, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα πολλών πλέον εταιρειών του κλάδου. 

Η επίσης θυγατρική της εταιρείας,  Brioni αναμένεται να εγκαταλείψει και αυτή τη χρήση γούνας και πλέον όλο το γκρουπ οίκων μόδας της Kering δε θα αποδέχεται τη χρήση αυτού του προϊόντος για την κατασκευή ρούχων ή αξεσουάρ.

«Θεωρούμε ότι η σφαγή ζώων [...] δεν αντιστοιχεί στη σύγχρονη πολυτέλεια, η οποία πρέπει να είναι ηθική, σύμφωνα με την εποχή και τα κοινωνικά ζητήματα» δήλωσε η διευθύντρια αειφόρου ανάπτυξης της Kering, Μαρί-Κλέρ Νταβώ.

Ομάδες δικαιωμάτων των ζώων ασκούν εδώ και χρόνια πίεση στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας να εγκαταλείψει τη γούνα και αρκετοί, συμπεριλαμβανομένων των Versace, Chanel και Michael Kors, έχουν ήδη σταματήσει να τη χρησιμοποιούν.

Η ομάδα «Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων» (PETA) πρωτοστάτησε στη διαμαρτυρία κατά της Yves Saint Laurent, διαδηλώνοντας έξω από το κατάστημά της στη μοντέρνα λεωφόρο Montaigne στο Παρίσι φέτος, αφού το κορυφαίο μοντέλο Κέιτ Μος εμφανίστηκε σε μια διαφημιστική καμπάνια της μάρκας φορώντας παλτό αλεπούς.

Στη συνέχεια, η PETA σε αίτημά της καλούσε τη Saint Laurent αλλά και την Brioni να «ακολουθήσουν τους εκατοντάδες άλλους σχεδιαστές και μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Armani, Burberry, Chanel, Gucci, Macy's, Michael Kors, Prada και Versace, που δεν πωλούν ρούχα ή αξεσουάρ από γούνα».

Με πληροφορίες από BFMTV και France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ