LIVE!

Ο Νετανιάχου συγχαίρει τον «πραγματικό φίλο του κράτους του Ισραήλ» Ντόναλντ Τραμπ

Ο Νετανιάχου συγχαίρει τον «πραγματικό φίλο του κράτους του Ισραήλ» Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνεχάρη σήμερα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, «έναν πραγματικό φίλο του κράτους του Ισραήλ», όπως είπε.

«Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι πραγματικός φίλος του κράτους του Ισραήλ και αδημονώ να εργαστώ μαζί του υπέρ της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή μας», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση στην οποία δεν γίνεται καμιά αναφορά στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση ούτε στην επίμαχη δέσμευση του Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.


Ο Νετανιάχου επικαλείται την «αναλλοίωτη» σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, που βασίζεται σε «αμοιβαία συμφέροντα». «Είμαι βέβαιος ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα συνεχίσει να κάνει ισχυρότερη τη συμμαχία αυτή μεταξύ των δύο χωρών μας και την προαγάγει σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα», δήλωσε.


Σημειώνεται ότι ο Νετανιάχου είχε επί οκτώ χρόνια τεταμένες σχέσεις με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM