Ο Μπόρις Τζόνσον μπέρδεψε (ξανά) HIV και AIDS - «Η άγνοια οδηγεί σε φόβο και στίγμα»

Ο Μπόρις Τζόνσον μπέρδεψε (ξανά) HIV και AIDS - «Η άγνοια οδηγεί σε φόβο και στίγμα» Facebook Twitter
Επικρίσεις δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον για την άγνοιά του στις διαφορές του HIV από το AIDS - Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Στο επίκεντρο νέων επικρίσεων βρέθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον όταν μπέρδεψε (ξανά) το 
HIV και AIDS
, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Global Investment Summit. 


Ο Τζόνσον αναφέρθηκε στην ομιλία του «στο εντελώς απίθανο κατόρθωμα της ανθρωπότητας τους τελευταίους 18 μήνες». 

«Δεν έχουμε ακόμα εμβόλιο για το AIDS, δεν έχουμε θεραπεία για το κοινό κρύωμα. Αλλά μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνιση της COVID-19, αυτόν το νέο φονικό ιό με την απίστευτη ικανότητα εξάπλωσης, έχουμε σφυρηλατήσει μια νέα πανοπλία για το ανθρώπινο είδος που γίνεται ισχυρότερο» σημείωσε χαρακτηριστικά. 
 

Ο Μάθιου Χόντσον, γενικός διευθυντής της Aidsmap, χαρακτήρισε «απογοητευτικό» να βλέπεις έναν πρωθυπουργό μπερδεύει HIV και AIDS. 


«Είναι απογοητευτικό όταν ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να ξεχωρίσει το HIV από το AIDS. Η άγνοια οδηγεί σε φόβο και στίγμα που δημιουργεί εμπόδια στον έλεγχο και τη θεραπεία και βοηθά στη διαιώνιση της ασθένειας αυτής» ανέφερε ο ίδιος. 

Τα σχόλια Τζόνσον δείχνουν «τη φτωχή αντίληψη που δυστυχώς ακόμη επικρατεί για τον ΗΙV σ'αυτή τη χώρα» σημείωσε ο Ντάνι Μπιλς, επικεφαλής πολιτικής στο National AIDS Trust, προσθέτοντας πως «η πρόσφατη έρευνά μας σε δείγμα 3.000 ανθρώπων καταδεικνύει πως μεγάλο μέρος του κοινού ακόμη μπερδεύει το πώς μεταδίδεται ο HIV. HIV και AIDS είναι διαφορετικές συνθήκες. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που ζουν με HIV στη Βρετανία, δεν αναπτύσσουν AIDS». 


HIV (Human Immunodeficiency Virus, δηλαδή Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας) είναι ένας ιός που επιτίθεται στα λευκά αιμοσφαίρια σε ένα ανοσοποιητικό σύστημα. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο HIV θα εξελιχθεί σε AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome, δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας). 

Και δεν είναι η πρώτη φορά που επικρίνεται ο Βρετανός πρωθυπουργός επειδή μπερδεύει τους δύο όρους. Τον Απρίλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν είπε, κατά τη διάρκεια λάιβ μετάδοσης της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, πως «ποτέ δεν πίστευα πως θα υπήρχαν διαθέσιμα και τόσο γρήγορα τόσα εμβόλια κατά της COVID-19, δεδομένου πως δεν υπάρχουν ακόμα εμβόλια για τον SARs ή το AIDS ή ό,τι άλλο». 
 

Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ