Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στην πολιτική προς όφελος του Δημοκρατικού κόμματος

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στην πολιτική προς όφελος του Δημοκρατικού κόμματος Facebook Twitter
1

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναλαμβάνει και πάλι δράση προς όφελος του Δημοκρατικού κόμματος: σήμερα αναμένεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο σε μια ιδιωτική εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα του.


Ο Μπαράκ Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία στη συνάντηση αυτή με επίκεντρο τη νέα επιτροπή των Δημοκρατικών, τη National Democratic Redistricting Committee, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, Έρικ Χόλντερ.


Αποστολή της επιτροπής αυτής είναι να χρηματοδοτήσει τις επόμενες εκλογικές μάχες σε τοπικό επίπεδο στις αμερικανικές πολιτείες κι απώτερος στόχος οι Δημοκρατικοί να καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο των τοπικών κοινοβουλίων ενόψει της στρατηγικής σημασίας διαδικασίας επανασχεδιασμού των περιφερειών του Κογκρέσου που θα λάβει χώρα μετά το 2020.


Στις ΗΠΑ, οι 435 εκλογικές περιφέρειες της Βουλής των Αντιπροσώπων επανακαθορίζονται κάθε δέκα χρόνια στο πλαίσιο της δεκαετούς απογραφής. Η επόμενη απογραφή θα γίνει το 2020.


Τα τοπικά κοινοβούλια, που δρουν ανεξάρτητα από το ομοσπονδιακό Κογκρέσο, επαναπροσδιορίζουν αυτές τις περιφέρειες. Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν σήμερα τα τοπικά κοινοβούλια στις 32 εκ των 50 πολιτειών.


Ο 55χρονος σήμερα Μπαράκ Ομπάμα κρατά σχετικά χαμηλούς τόνους μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου.


Έπειτα από μια ανάπαυλα τριών μηνών, ο πρώην πρόεδρος συμμετείχε σε ένα συνέδριο τον Απρίλιο στο Σικάγο για να μιλήσει για το ίδρυμά που έχει ιδρύσει για τους νέους. Ωστόσο, εκτός από κάποια δελτία τύπου ή μηνύματα στο Twitter σχετικά με θέματα όπως η υγεία ή η μετανάστευση, ο Ομπάμα απέφευγε να σχολιάσει άμεσα τις ενέργειες του διαδόχου του, Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM