Ο Τζο Μπάιντεν έχασε την ψυχραιμία του με ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο του CNN, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

 

«Τι στο διάολο;», είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, ακούγοντας την ερώτηση, ενώ μεταξύ άλλων είπε στην ανταποκρίτρια του CNN στον Λευκό Οίκο ότι είναι στη «λάθος δουλειά» αν δεν καταλαβαίνει αυτό που της είπε. 

 

Αργότερα, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε συγγνώμη για το ξέσπασμά του και δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο «εξυπνάκιας» απαντώντας στη δημοσιογράφο. 

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος απομακρυνόταν από τους δημοσιογράφους όταν η Κέιτλαν Κόλινς τον ρώτησε, αναφερόμενη στον Πούτιν: «Γιατί είστε τόσο σίγουρος ότι θα αλλάξει τη συμπεριφορά του;». 

 

Ο Μπάιντεν κοντοστάθηκε και απάντησε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει τη συμπεριφορά του. Τι στο διάολο; Τι κάνεις συνέχεια; Πότε είπα ότι είμαι σίγουρος;». 

 

Πλησιάζοντας ξανά τους δημοσιογράφους, σηκώνοντας το δάχτυλό του, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε: «Να το ξεκαθαρίσουμε, είπα ότι αυτό που θα αλλάξει τη συμπεριφορά του είναι αν ο υπόλοιπος κόσμος αντιδρά σε εκείνους και αυτό περιορίσει τη θέση τους στον κόσμο. Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, απλά δηλώνω ένα γεγονός». 

 

Η δημοσιογράφος του CNN επέμεινε και επεσήμανε ότι ο Πούτιν δεν άλλαξε συμπεριφορά, καθώς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την πολύωρη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε κυβερνοεπιθέσεις, υποβάθμισε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αρνήθηκε ακόμη και να πει το όνομα του Αλεξέι Ναβάλνι. «Πώς αυτό αποτελεί μια εποικοδομητική συνάντηση, όπως την περιέγραψε ο Πούτιν;», ρώτησε τον Μπάιντεν η Κόλινς. 

 

«Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, είσαι σε λάθος δουλειά», της απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος και αποχώρησε. 

 

Αργότερα, προτού επιβιβαστεί στο Air Force One για την επιστροφή του στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οφείλει μια συγγνώμη στην Κόλινς. «Δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο εξυπνάκιας στην τελευταία απάντηση που έδωσα», συμπλήρωσε. 

 

Παράλληλα όμως ο Αμερικανός πρόεδρος παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν του κάνουν ποτέ θετικές ερωτήσεις. «Μου φαίνεται ότι για να είσαι καλός ρεπόρτερ, πρέπει να είσαι αρνητικός, πρέπει να έχεις μια αρνητική άποψη για τη ζωή», ανέφερε. 

 

Από την πλευρά της η Κέιτλαν Κόλινς είπε στον «αέρα» του CNN ότι η συγγνώμη του Τζο Μπάιντεν ήταν «απολύτως αχρείαστη» και πρόσθεσε ότι απλά κάνει τη δουλειά της. «Δεν χρειαζόταν να απολογηθεί, αν και εκτιμώ το γεγονός ότι το έκανε», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.