Ο Μακρόν αντικατέστησε τον Γάλλο πρεσβευτή στην Ουγγαρία λόγω Ορμπάν

Ο Μακρόν αντικατέστησε τον Γάλλο πρεσβευτή στην Ουγγαρία λόγω Ορμπάν Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέπεμψε τον Γάλλο πρεσβευτή στην Ουγγαρία το Σαββατοκύριακο μετά τη διαρροή στα μέσα ενημέρωσης ενός απόρρητου εγγράφου στο οποίο επαινούσε τη μεταναστευτική πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Πασκάλ Αντρεανί διορίστηκε νέος πρεσβευτής της Γαλλίας στη Βουδαπέστη και θα αντικαταστήσει τον Ερίκ Φουρνιέ, ο οποίος θα αναλάβει άλλα καθήκοντα, αναφέρει διάταγμα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Στο απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 18 Ιουνίου το οποίο απευθυνόταν στο γραφείο του Μακρόν και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Mediapart ο Φουρνιέ ανέφερε ότι η Ουγγαρία αποτελεί «πρότυπο» για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και ότι οι κατηγορίες περί λαϊκισμού εναντίον του Ορμπάν είναι κατασκευάσματα του Τύπου.

Ο πρώην πρεσβευτής στην Ουγγαρία έγραψε επίσης ότι τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κατηγορώντας την Ουγγαρία για αντισημιτισμό προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη μακριά από τον «πραγματικό αντισημιτισμό» που προέρχεται «από τους μουσουλμάνους στη Γαλλία και τη Γερμανία».

Όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω έγγραφο την Παρασκευή ο Μακρόν απάντησε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του πρεσβευτή και ότι δεν αποτελεί επίσημη γαλλική πολιτική.

«Αν ο πρεσβευτής είχε κάνει τις δηλώσεις αυτές δημοσίως, θα είχε αποπεμφθεί αμέσως», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο Μακρόν έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ορμπάν και άλλους ηγέτες χωρών της ανατολικής Ευρώπης κατηγορώντας τους ότι δεν σέβονται τις δημοκρατικές αξίες αρνούμενοι να δεχθούν πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM