O κορωνοϊός εξαπλώνεται στην Αίγυπτο - 40.000 κρούσματα και 1.377 οι νεκροί έως τώρα

O κορωνοϊός εξαπλώνεται στην Αίγυπτο - 40.000 κρούσματα και 1.377 οι νεκροί έως τώρα Facebook Twitter
0

Η Αίγυπτος συνεχίζει να καταγράφει ημερήσιο απολογισμό περίπου 1.500 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέλθει ως χθες Πέμπτη σε 39.726 ανθρώπους.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, οι αρμόδιες αρχές κατέγραψαν 1.442 νέες μολύνσεις. Εξάλλου άλλοι 35 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 1.377.

Μέχρι τώρα, 10.691 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήρια από νοσοκομεία, ενώ 12.062 άνθρωποι είναι πλέον αρνητικοί στον SARS-CoV-2.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου για την καταπολέμηση της πανδημίας Δρ. Χοσάμ Χόσνι προειδοποιεί πως επαπειλείται περαιτέρω επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας τον Ιούνιο, εκτιμώντας πως τα κρούσματα μόλυνσης μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 2.500 την ημέρα.

Ο ίδιος αξιωματούχος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας της κορύφωσης της καμπύλης της πανδημίας και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσει να σταθεροποιείται και να μειώνεται στις αρχές Ιουλίου.

Ο κ. Χόσνι πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι θα υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM