Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί: Ολη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των πυραύλων μας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί: Ολη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των πυραύλων μας Facebook Twitter
0

Η Πιονγιάνγκ επιβεβαίωσε σήμερα την δεύτερη εκτόξευση ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή, η δοκιμή της οποίας είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η εκτόξευση της Παρασκευής ήταν μια βελτιωμένη εκδοχή του πυραύλου Hwasong-14 και διένυσε μια απόσταση 998 χλμ κι έφθασε σε υψόμετρο 3.724 χλμ κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 47 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ανέφερε το KCNA.

Μετά την εκτόξευση του πυραύλου, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε πως ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, σημειώνοντας πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο που δεν μπορεί να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί.

Έντονη αντίδραση των ΗΠΑ

Λίγες ώρες μετά την εκτόξευση του πυραύλου οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίζει «απερίσκεπτη και επικίνδυνη» την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ, η οποία θα την οδηγήσει σε «περαιτέρω απομόνωση».

Μια ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι στα γυμνάσια χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σε «χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας κατά μήκος της Ανατολικής Όχθης».

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν αυτή την νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του καθεστώτος ότι αυτές οι δοκιμές – και αυτά τα όπλα – θωρακίζουν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας. Στην πραγματικότητα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα», τόνισε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του.

«Απειλώντας τον κόσμο, αυτά τα όπλα και αυτές οι δοκιμές απομονώνουν περαιτέρω την Βόρεια Κορέα, εξασθενίσουν την οικονομία της και φτωχαίνουν τον πληθυσμό της», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Τραμπ πρόκειται να υπογράψει, θέτοντας σε ισχύ, το νομοσχέδιο που ψήφισε η αμερικανική Γερουσία και προβλέπει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, ανέφερε με ανακοίνωσή της αργά την Παρασκευή εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «εγκρίνει το νομοσχέδιο και σκοπεύει να το υπογράψει», έπειτα από την ανάγνωση της τελευταίας εκδοχής του κειμένου, δήλωσε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο πρόεδρος επέλεξε να μην κάνει χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που υπερψήφισε η Γερουσία με συντριπτική πλειοψηφία (98 ψήφους υπέρ και 2 κατά), παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του στο κείμενο.

Τιλέρσον: Κίνα και Ρωσία ευθύνονται για την Βόρεια Κορέα

Η Κίνα και η Ρωσία φέρουν μια «μοναδική και ειδική ευθύνη» για την επιδείνωση της απειλής που συνιστά η Βόρεια Κορέα, υποστήριξε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Σε ανακοίνωσή του ο Τίλερσον ανέφερε ότι «ως οικονομικοί υποστηρικτές του πυρηνικού βαλλιστικού προγράμματος» της Βόρειας Κορέας, η Κίνα και η Ρωσία «φέρουν μια μοναδική και ειδική ευθύνη όσον αφορά την αύξηση της απειλής για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια».

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι η εκτόξευση αυτού του πυραύλου συνιστά «κατάφωρη παραβίαση» των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες της διεθνούς κοινότητας.

Η Κίνα είναι ο τελευταίος μεγάλος σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ ενώ η Ρωσία έχει ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα «να μην χάσει την ψυχραιμία της» απέναντι στην πυρηνική ισχύ του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Το Πεκίνο συνιστά σύνεση σε όλες τις πλευρές

Με τη σειρά της, η Κίνα κάλεσε σήμερα την Βόρεια Κορέα να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να σταματήσει όλες τις ενέργειες που μπορεί να επιδεινώσουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έπειτα από την εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) που προχώρησε την Παρασκευή η Πιονγκγιάνγκ.

Το Πεκίνο επίσης ελπίζει όλες οι πλευρές να ενεργήσουν με σύνεση για να αποτρέψουν την κλιμάκωση της κατάστασης ανέφερε με ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την εκτόξευση καταδίκασε και η Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας ότι «απειλεί σοβαρά τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Χρέος πάνω από 120% και πολιτικό δράμα - «Τέλος της αφθονίας», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / Γαλλία: Χρέος πάνω από 120% και πολιτικό δράμα - «Τέλος της αφθονίας» προειδοποιεί ο Μακρόν

Η Γαλλία βυθίζεται σε πολιτική και οικονομική κρίση: κυβέρνηση σε κίνδυνο, χρέος που ξεπερνά το 120% του ΑΕΠ και σκληρά μέτρα λιτότητας - Θα αντέξει ο Μπαϊρού ή οδηγείται η χώρα σε χάος;
LIFO NEWSROOM
ICE Air: Η «μυστική αεροπορική» του Τραμπ που απελαύνει μετανάστες με δισεκατομμύρια κέρδη

Διεθνή / ICE Air: Η «μυστική αεροπορική» του Τραμπ που απελαύνει μετανάστες με δισεκατομμύρια κέρδη

Η ICE γίνεται η μεγαλύτερη υπηρεσία απελάσεων στην ιστορία των ΗΠΑ - Μυστικές πτήσεις, ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες που πλουτίζουν και καταγγελίες για χαοτικές και επικίνδυνες συνθήκες στις «πτήσεις-φυλακές»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Δεν επετράπη σε Ευρωπαίους δημάρχους να επισκεφθούν τον Ιμάμογλου στη φυλακή

Διεθνή / Τουρκία: Δεν επετράπη σε Ευρωπαίους δημάρχους να επισκεφθούν τον Ιμάμογλου στη φυλακή

Οι δήμαρχοι των δικτύων Eurocities των ευρωπαϊκών και του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί στη Μινεάπολη: Ο δήμαρχος της πόλης καταδικάζει το μίσος κατά της τρανς κοινότητας μετά την επίθεση

Διεθνή / Πυροβολισμοί στη Μινεάπολη: Ο δήμαρχος της πόλης καταδικάζει το μίσος κατά της τρανς κοινότητας μετά την επίθεση

«Όποιος χρησιμοποιεί αυτό το περιστατικό ως ευκαιρία για να δαιμονοποιήσει την τρανς ή οποιαδήποτε άλλη κοινότητα, έχει χάσει κάθε αίσθηση ανθρωπιάς» ξεκαθάρισε ο Τζέικομπ Φρέι
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ γεμίζει την Ουάσιγκτον στρατό και FBI: Πόσο μειώθηκε η εγκληματικότητα;

Διεθνή / Ο Τραμπ γεμίζει την Ουάσιγκτον στρατό και FBI: Πόσο μειώθηκε η εγκληματικότητα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε «έκτακτη ανάγκη εγκληματικότητας» στην Ουάσιγκτον, με στρατό, FBI και ICE στους δρόμους -Τα εγκλήματα μειώθηκαν, οι συλλήψεις ξεπέρασαν τις 1.000, αλλά τα δικαστήρια βουλιάζουν
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Δασκαλάκης: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής εμβολιασμών στις ΗΠΑ και επιτέθηκε στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Διεθνή / Δημήτρης Δασκαλάκης: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής εμβολιασμών στις ΗΠΑ και επιτέθηκε στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

«Δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ σε ένα περιβάλλον που χρησιμοποιεί το CDC ως όχημα για την παραγωγή πολιτικών και υλικού που δεν αντικατοπτρίζουν την επιστημονική αλήθεια και στοχεύουν στη βλάβη, αντί στη βελτίωση, της δημόσιας υγείας», έγραψε χαρακτηριστικά
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για την επόμενη ημέρα - Το παρών έδωσε και ο Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Γάζα: Σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για την «επόμενη ημέρα» - Παρών και ο Τόνι Μπλερ

Σύμφωνα με τον Αμερικανό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο» για τη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, το οποίο εκτιμάται ότι θα έρθει τους επόμενους μήνες
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: «Θα πεθάνουμε εδώ αν χρειαστεί» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το μέτωπο του Ντονμπάς

Διεθνή / Ουκρανία: «Θα πεθάνουμε εδώ αν χρειαστεί» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το μέτωπο του Ντονμπάς

Ρώσοι στρατιώτες σημειώνουν μεγάλη προέλαση στο Ντονμπάς, πλησιάζοντας επικίνδυνα Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ - Oυκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές περιγράφουν πώς κρατούν την τελευταία γραμμή άμυνας ενάντια σε μια πιθανή περικύκλωση
LIFO NEWSROOM
Άνοιξε η χρονοκάψουλα της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Από μία τηλεόραση τσέπης μέχρι ένα CD της Kylie Minogue

Διεθνή / Άνοιξε η χρονοκάψουλα της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Από μία τηλεόραση τσέπης μέχρι ένα CD της Kylie Minogue

Το περιεχόμενο της χρονοκάψουλας προοριζόταν να αποκαλυφθεί εκατοντάδες χρόνια μετά, ωστόσο η κατασκευή ενός νέου παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου άλλαξε τα σχέδια
LIFO NEWSROOM