Ο Igor Vovkovinskiy, ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 38 ετών

Ο Igor Vovkovinskiy, ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία σε 38 ετών Facebook Twitter
0

O Igor Vovkovinskiy, o ψηλότερος άντρας στις ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 38 ετών, στη Μινεσότα, ανακοίνωσε η μητέρα του μέσω του Facebook.

Με ύψος 2 μέτρα και 35 εκατοστά, πάλευε για πολλά χρόνια με την ασθένειά του καθώς ένας όγκος τού προκαλούσε υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης.

Για τον λόγο αυτό η οικογένειά του εγκαταστάθηκε, όταν ήταν ακόμη παιδί, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, πόλη φημισμένη για τις άριστες ιατρικές υπηρεσίες της. Ο θάνατός του αποδίδεται σε καρδιολογικά αίτια.

Από μικρός ο Igor Vovkovinskiy, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής, παρά τις θεραπείες, συνέχισε να ψηλώνει. Στα 27 του, το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον αναγνώρισε ως τον ψηλότερο άνδρα στις ΗΠΑ.

Το 2013, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εμφανίστηκε στην σκηνή, μεταφέροντας στην αγκαλιά του την εκπρόσωπο της Ουκρανίας.

Ήταν όμως ήδη διάσημος από το 2009, όταν τον «εντόπισε» στο πλήθος ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια πολιτική συγκέντρωση.

Ο Igor Vovkovinskiy, που φορούσε ένα μπλουζάκι με σύνθημα «Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ομπάμα στον κόσμο», είχε έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξει χειραψία με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Igor Vovkovinskiy, ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία σε 38 ετών Facebook Twitter

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο σήμερα είναι ο Τούρκος Sultan Kösen, με ύψος 2,51 μέτρα.

Ο ψηλότερος άνθρωπος όλων των εποχών ήταν ο Αμερικανός Ρόμπερτ Wadlow, που έφτασε τα 2,72 μέτρα. Έπασχε επίσης από υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης και πέθανε το 1940, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM