No.1

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ: «Λένε ότι θα μας επιβάλουν κυρώσεις, θα απαντήσουμε με αντίποινα»

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ: «Λένε ότι θα μας επιβάλουν κυρώσεις, θα απαντήσουμε με αντίποινα» Facebook Twitter
EPA
0

Νέα επίθεση και απειλές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το πρόγραμμα των F-35, το εμπάργκο στην Κύπρο, αλλά και ενδεχόμενες κυρώσεις για τον αγωγό Turk Stream.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν εμφανίστηκε οργισμένος με το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να προχωρήσουν σε κυρώσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου. Μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις σε τουρκικές εταιρείες που εμπλέκονται στο σχέδιο του αγωγό, ο Τούρκος πρόεδρος, από την Κουάλα Λουμπούρ χαρακτήρισε «παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας» τις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίποινα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Άκσοϊ αντέδρασε στις αποφάσεις του Κογκρέσου των ΗΠΑ που μπλοκάρει την παράδοση των F-35 στην Τουρκία και τόνισε πως καταδικάζει την απόφαση αυτή. 


«Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αρχικά, υποβαθμίζουν τoκύρος τους τους και χάνουν την αξιοπιστία τους όταν γίνονται εργαλείο στις προσπάθειες κάποιων συναδέλφων τους να μειώσουν την έννοια της συμμαχίας . Με την προσπάθεια να αποτρέψουν άδικα, τη μεταφορά αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας, καθώς και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού νησιού όπως τις δυνατότητες συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι κύκλοι αυτοί θα συνειδητοποιήσουν ότι οι προσπάθειές τους καταστρέφουν πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ και δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πυρά και κατά της Ρωσίας

Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε «μισθοφόρους» όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία εταιρία Wagner η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται πραγματικά ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το NTV. «Αυτό συμβαίνει, και δεν θα ήταν σωστό εμείς να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλο αυτό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέχρι τώρα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Χθες η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την Τρίπολη, ανοίγοντας τον δρόμο για ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική βοήθεια. Η κυβέρνηση της Τρίπολης αντιμάχεται εδώ και μήνες μια επίθεση των δυνάμεων του Χάφταρ που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM