Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει περιουσία όσο ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ μαζί

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει περιουσία όσο ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ μαζί Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 236 δισ. δολάρια και αξίζει όσο οι Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ μαζί.

Η καθαρή περιουσία του 50χρονου ιδρυτή της Τesla και Space X είναι 236 δισεκατομμύρια δολάρια από το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Γκέιτς βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 130 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Μπάφετ είναι στο Νο 10 με 102 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τόσο ο Γκέιτς όσο και ο Μπάφετ είχαν στο παρελθόν χριστεί πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου. Ο Μασκ μόλις τον περασμένο Ιανουάριο κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος, για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 185 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπέζος ήταν στην κορυφή από το 2017.

Ο Μασκ πρόσθεσε περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του φέτος χάρη στις ισχυρές επιδόσεις των μετοχών της Tesla καθώς και την πρόσφατη πώληση μετοχών της SpaceX που αποτίμησε την εταιρεία στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία της SpaceX πρόσθεσε 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή περιουσία του Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μπέζος, από την άλλη, εξακολουθεί να είναι το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στη γη με καθαρή περιουσία 197 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Φυσικά, ο Γκέιτς και ο Μπάφετ θα βρισκόταν πολύ πιο κοντά στον Μασκ στην κατάταξη, αν δεν υπήρχε η φιλανθρωπική προσφορά τους.

Και οι δύο έχουν χαρίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς με την πάροδο των ετών, ενώ ο Μασκ έχει επικριθεί ότι δεν προσφέρει αρκετά.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ωστόσο, ότι όταν πρόκειται για φιλανθρωπία προτιμά να παραμένει ανώνυμος.

Φέτος, ο Μασκ δεσμεύτηκε επίσης να δώσει 150 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που εκτιμάται ότι είναι η  μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες φιλανθρωπικές του προσφορές.

O Μασκ, δεινός χρήστης του Twitter, δεν δίστασε να απαντήσει σε χρήστη που ανάρτησε την είδηση ότι είναι πλουσιότερος από τους Γκέιτς και Μπάφετ μαζί σχολιάζοντας πως ελπίζει τα λεφτά να φτάσουν για να μετοικίσει η ζωή και στον Άρη.

Με πληροφορείς του NBCNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM