Ο Έλον Μασκ έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Έλον Μασκ έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Bloomberg Billionaires Index.

O CEO της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter ξεπέρασε τον Μπερνάρ Αρνό αφού οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν 2,6% στις συναλλαγές του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνολική καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ ανέρχεται πλέον στα 192,3 δισ. δολάρια, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του Μπερνάρ Αρνό ανήλθαν στα 186,6 δισ. δολάρια.

Ο Έλον Μάσκ βρέθηκε έτσι για μία ακόμα αφορά στην πρώτη θέση στο Bloomberg Billionaires Index που απαριθμεί τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Πώς ο Έλον Μασκ έγινε και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο πλούτος του Μπερνάρ Αρνό, CEO της μητρικής εταιρείας LVMH του Louis Vuitton, υποχώρησε αυτήν την εβδομάδα μετά από πτώση 2,6% της μετοχής της LVMH στο Παρίσι την Τετάρτη, γεγονός που λειτούργησε υπέρ του Έλον Μασκ.

Η πτώση των μετοχών της LVMH μείωσε την καθαρή αξία του Αρνό και έφερε τον Έλον Μασκ στην πρώτη θέση ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Αρνό είχε εκθρονίσει τον Έλον Μασκ από την πρώτη θέση τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν λόγω της εκτόξευσης των πωλήσεων στα είδη πολυτελείας ανέβασαν την τιμή της μετοχής της LVMH.

Παράλληλα, μία απότομη πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla λειτούργησε υπέρ του Αρνό.

Η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ μειώθηκε κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, καθώς οι επενδυτές έριξαν τις μετοχές της Tesla μετά από έντονη ανησυχία ότι το κορυφαίο στέλεχος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της πολυτιμότερης εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ήταν πιο απασχολημένος με το Twitter, το οποίο αγόρασε πέρυσι για 44 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η καθαρή αξία του Έλον Μασκ ανέκαμψε φέτος με κέρδη άνω των 55,3 δισ. δολαρίων, καθώς οι μετοχές της Tesla σημείωσαν ράλι ανόδου μέσα στο 2023.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM