Για «κατάρρευση της διεθνούς σκευωρίας» κατά του Αλεξάντερ Βίνικ σε υπόθεση κρυπτονομισμάτων κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος του Ρώσου που έχει γίνει γνωστός ως Mr. Bitcoin.

 

Ο γενικός εισαγγελέας στο Παρίσι ζήτησε την απαλλαγή του Αλεξάντερ Βίνικ για την πλειονότητα των κατηγοριών που τον βαρύνουν, τα αδικήματα του ξεπλύματος χρήματος από έσοδα που προέρχονταν από κυβερνοεπιθέσεις για τις οποίες ζητήθηκαν ψηφιακά λύτρα σε Bitcoin

 

Ο Αλεξάντερ Βίνικ Βίνικ, που έχει γίνει γνωστός και ως Mr. Bitcoin είχε εκδοθεί στη Γαλλία από ελληνικό δικαστήριο, ενώ την έκδοσή του για ανάλογα αδικήματα έχουν ζητήσει και οι ΗΠΑ.

 

Με ανακοίνωσή της η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνει όσον αφορά το δικαστικό μέρος της υπόθεσης ότι: «Ο Αλεξάντερ Βίννικ σήμερα έχει αθωωθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγοριών (19 από τις 20) και επιζητεί, με σοβαρές αξιώσεις, την αθώωσή του και για τη μία και μοναδική, πλημμεληματική κατηγορία για την οποία καταδικάσθηκε. Ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίων ήδη υπαναχώρησε από την Έφεση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, και ζήτησε να επικυρωθεί, εφ' όλης της ύλης, η πρωτόδικη απαλλακτική απόφαση και να μειωθεί το πρόστιμο για την πλημμεληματκή κατηγορία, συνομολογώντας δημόσια, στη διάρκεια της αγόρευσής του, την περασμένη Πέμπτη 27/5, ότι “είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμμία σχέση με όλες αυτές τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του”!».

 

Ωστόσο, καταγγέλλει την έκδοσή του στη Γαλλία, αναφερόμενη σε «συνθήκες απαγωγής», μιλώντας για πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο στην Ελλάδα.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: