Ο δρ. Άντονι Φάουτσι γίνεται ο ήρωας παιδικού βιβλίου

Ο Άντονι Φάουτσι γίνεται ο ήρωας παιδικού βιβλίου Facebook Twitter
simonandschuster
0

«Δρ Φάουτσι: Πώς ένα αγόρι από το Μπρούκλιν έγινε ο γιατρός της Αμερικής» είναι ο τίτλος του παιδικού βιβλίου που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου από τον οίκο Simon & Schuster.

Ο εκδότης του βιβλίου, δήλωσε στο CNN ότι ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος δεν οπισθογραφεί το βιβλίο. Ωστόσο, η συγγραφέας, Κέιτ Μέσνερ, είπε ότι είχε μιλήσει με τον δρ. Άντονι Φάουτσι «κατά τη διάρκεια των πολύ φορτωμένων εργάσιμων ημερών του».

«Πριν ο Τόνι Φάουτσι γίνει ο γιατρός της Αμερικής, ήταν ένα παιδί με ένα εκατομμύριο ερωτήσεις, για τα πάντα, από τα τροπικά ψάρια στην κρεβατοκάμαρά του μέχρι τα πράγματα που διδασκόταν στο κυριακάτικο σχολείο» είπε.

«Έχω πραγματικά μεγάλες προσδοκίες και ελπίδες ότι τα παιδιά με περιέργεια που θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο - αυτά στα οποία βασιζόμαστε για να λύσουμε τις αυριανές επιστημονικές προκλήσεις - θα δουν τους εαυτούς τους στις σελίδες της ιστορίας του δρ. Φάουτσι και θα θέσουν τους στόχους τους εξίσου ψηλά» πρόσθεσε.

Πρόσφατα ο δρ. Άντονι Φάουτσι έγινε 80 ετών, και παρά την ηλικία του έχει ισχυρή επίδραση στους νέους. Τον Δεκέμβριο, καθώς τα εμβόλια Covid άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, μίλησε στα παιδιά και τους είπε ότι έσωσε τα Χριστούγεννα πετώντας στον Βόρειο Πόλο για να κάνει εμβόλιο στον Άγιο Βασίλη.

Τον ίδιο μήνα, συζήτησε με τον Guardian το κυρίαρχο θέμα της καριέρας του πριν από τον Covid, την αναζήτηση θεραπείας για τον ιό HIV και το AIDS. «Είμαι σε μια πολύ μοναδική θέση τώρα, καθώς είμαι ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους που ήταν εκεί από την πρώτη ημέρα του HIV», είπε.

«Το μόνο πράγμα που έχω αφήσει κατά μέρος και θέλω να τερματίσω είναι ο HIV» είπε ο Φάουτσι σύμφωνα με έναν φίλο του που επικαλείται ο Guardian.

Ο δρ. Φάουτσι δεν είναι η πρώτη αγαπημένη σύγχρονη προσωπικότητα, του οποίου η ιστορία γίνεται παιδικό αφήγημα.

Και η ιστορία της ανώτατης δικαστίνας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που ήταν επίσης από το Μπρούκλιν, έχει μεταφερθεί σε παιδικό βιβλίο.

Σύμφωνα με μια σελίδα του Amazon για το βιβλίο με τον Φάουτσι, η συγγραφέας Κέιτ και η εικονογράφος Αλεξάντρα Μπάι θα προσφέρουν στα παιδιά μια ιστορία για «ένα περίεργο αγόρι στο Μπρούκλιν, που παρέδιδε συνταγές από το φαρμακείο του πατέρα του με το μπλε ποδήλατό του.

Ο Άντονι Φάουτσι γίνεται ο ήρωας παιδικού βιβλίου Facebook Twitter

«Ο πατέρας του και ο μετανάστης παππούς του δίδαξαν τον Άντονι να κάνει ερωτήσεις. Σκεφτείτε όλα τα δεδομένα και μην τα παρατάτε ποτέ» προτείνει το βιβλίο. «Η ικανότητα του Άντονι να παραμένει περίεργος και να επικοινωνεί με τους ανθρώπους θα τον ακολουθούσε σε ολόκληρη τη ζωή του» συνεχίζει η περιγραφή.

Ο εκδότης υπόσχεται επίσης «μια πλήρη αναφορά των γεγονότων σχετικά με τα εμβόλια και τον τρόπο λειτουργίας τους, και τις συμβουλές του δρ Φάουστι για μελλοντικούς επιστήμονες». Πέρυσι, υπήρξαν στιγμές που φαινόταν ότι ο δρ, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος έχει υπηρετήσει δίπλα σε επτά Αμερικανούς Προέδρους, δεν θα παρέμενε για πολύ στη θέση του.

Ο λόγος ήταν ότι η ειλικρινής συμβουλή του συγκρουόταν συχνά με τις ασυνεπείς, πολιτικά υποκινούμενες και συχνά παράξενες δηλώσεις του πρώην Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για το πώς μπορούσε να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας. Αλλά ο Φάουτσι επέζησε και άκμασε, ενώ άλλα μέλη της ειδικής ομάδας του πρώην προέδρου είδαν τη φήμη τους να βάλλεται ή απλά απολύθηκαν.

Με πληροφορίες του CNN/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ