Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα επανεμφανίστηκε μετά από μήνες που παρέμενε άφαντος

Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα επανεμφανίστηκε μετά από μήνες που παρέμενε άφαντος Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζακ Μα, ο ιδρυτής της Alibaba, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση από τον Οκτώβριο.

Η απουσία του δισεκατομμυριούχου από τη δημοσιότητα τους προηγούμενους μήνες- σε μια περίοδο που η Alibaba μπήκε στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας- είχε τροφοδοτήσει αρκετά σενάρια.

Ο 56χρονος επανεμφανίστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης 100 δασκάλων αγροτικών περιοχών στην Κίνα, μια τελετή που διοργανώνει κάθε χρόνο το ίδρυμά του. Στην είδηση αυτή οι μετοχές της Alibaba κατέγραψαν άνοδο 5% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα επανεμφανίστηκε μετά από μήνες που παρέμενε άφαντος Facebook Twitter

Το βίντεο, που δημοσίευσαν τοπικά κρατικά ΜΜΕ, περιελάμβανε και επίσκεψη που έκανε ο Τζακ Μα σε σχολείο που υποστηρίζει το ίδρυμά του, στις 10 Ιανουαρίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδρυμά του ανέφερε ότι ο 56χρονος συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση που έγινε σήμερα, Τετάρτη. Τόσο το ίδρυμα όσο και η Alibaba δεν απάντησαν σε ερωτήσεις του Associated Press για το πότε θα κάνει την επόμενη δημόσια εμφάνισή του.

 

Ο δισεκατομμυριούχος δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση ή ανάρτηση στα social media από τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτή η «εξαφάνιση» ήρθε έπειτα από ομιλία του σε συνέδριο στη Σαγκάη στις 24 Οκτωβρίου, κατά την οποία κατηγόρησε τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ότι παρεμποδίζουν την καινοτομία με μια «νοοτροπία ενεχυροδανειστηρίου» και τις κάλεσε να διευκολύνουν τη δανειοδότηση σε επιχειρηματίες και νέους.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι ρυθμιστικές αρχές μπλόκαραν το ντεμπούτο της Ant Group- του ομίλου Alibaba- στο χρηματιστήριο και έδωσαν εντολή στην εταιρεία να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της. Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι ξεκινά έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές για τον όμιλο Alibaba, έπειτα από «υπόνοιες για μονοπωλιακές πρακτικές»

Ο Τζακ Μα αποσύρθηκε από τη θέση του προέδρου της Alibaba το 2019, αλλά είναι μέλος του Alibaba Partnership, μιας ομάδας 36 ατόμων που έχει το δικαίωμα να προτείνει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM