Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα επανεμφανίστηκε μετά από μήνες που παρέμενε άφαντος

Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα επανεμφανίστηκε μετά από μήνες που παρέμενε άφαντος Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζακ Μα, ο ιδρυτής της Alibaba, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση από τον Οκτώβριο.

Η απουσία του δισεκατομμυριούχου από τη δημοσιότητα τους προηγούμενους μήνες- σε μια περίοδο που η Alibaba μπήκε στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας- είχε τροφοδοτήσει αρκετά σενάρια.

Ο 56χρονος επανεμφανίστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης 100 δασκάλων αγροτικών περιοχών στην Κίνα, μια τελετή που διοργανώνει κάθε χρόνο το ίδρυμά του. Στην είδηση αυτή οι μετοχές της Alibaba κατέγραψαν άνοδο 5% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα επανεμφανίστηκε μετά από μήνες που παρέμενε άφαντος Facebook Twitter

Το βίντεο, που δημοσίευσαν τοπικά κρατικά ΜΜΕ, περιελάμβανε και επίσκεψη που έκανε ο Τζακ Μα σε σχολείο που υποστηρίζει το ίδρυμά του, στις 10 Ιανουαρίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδρυμά του ανέφερε ότι ο 56χρονος συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση που έγινε σήμερα, Τετάρτη. Τόσο το ίδρυμα όσο και η Alibaba δεν απάντησαν σε ερωτήσεις του Associated Press για το πότε θα κάνει την επόμενη δημόσια εμφάνισή του.

 

Ο δισεκατομμυριούχος δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση ή ανάρτηση στα social media από τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτή η «εξαφάνιση» ήρθε έπειτα από ομιλία του σε συνέδριο στη Σαγκάη στις 24 Οκτωβρίου, κατά την οποία κατηγόρησε τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ότι παρεμποδίζουν την καινοτομία με μια «νοοτροπία ενεχυροδανειστηρίου» και τις κάλεσε να διευκολύνουν τη δανειοδότηση σε επιχειρηματίες και νέους.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι ρυθμιστικές αρχές μπλόκαραν το ντεμπούτο της Ant Group- του ομίλου Alibaba- στο χρηματιστήριο και έδωσαν εντολή στην εταιρεία να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της. Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι ξεκινά έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές για τον όμιλο Alibaba, έπειτα από «υπόνοιες για μονοπωλιακές πρακτικές»

Ο Τζακ Μα αποσύρθηκε από τη θέση του προέδρου της Alibaba το 2019, αλλά είναι μέλος του Alibaba Partnership, μιας ομάδας 36 ατόμων που έχει το δικαίωμα να προτείνει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ