Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε διαδήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε διαδήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ Facebook Twitter
0

Σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν, συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

O κ. Ελπιδοφόρος διαδήλωσε στο Μπρούκλιν μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κομητείας Έρικ Άνταμς και του Γερουσιαστή Άντριο Γκονάρντες.

Η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου χαιρετίστηκε από τον πρόεδρο Έρικ Άνταμς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ευχαριστώ τον κ. Ελπιδοφόρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την απάντηση στην πρόσκλησή μας και την πορεία μας για δικαιοσύνη. Θα χρειαστεί όλοι μας στις ΗΠΑ, μαύροι και μη, για να προσφέρουμε δικαιοσύνη για την Breonna, τον Τζόρτζ, τον Ahmaud και κάθε όνομα που δεν θα μάθουμε ποτέ. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία».

Σε δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρει:

«Ήρθα σήμερα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής»

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου δημοσιεύθηκε και στα social media:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM