Ο ανώτατος Iρανός ηγέτης Αλί Χαμενεΐ λέει πως οι ΗΠΑ είναι o «Νο1» εχθρός της χώρας του

Ο ανώτατος Iρανός ηγέτης Αλί Χαμενεΐ λέει πως οι ΗΠΑ είναι o «Νο1» εχθρός της χώρας του Facebook Twitter
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός» του Ιράν και η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει ποτέ στην πίεση της Ουάσινγκτον σχετικά με την πολυεθνή πυρηνική συμφωνία, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική ομιλία του ο ανώτατος Ιρανός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέσπασε το μέτωπο των μεγάλων δυνάμεων τον περασμένο μήνα αρνούμενος να επιβεβαιώσει επισήμως τη συμμόρφωση του Ιράν προς την πυρηνική συμφωνία. Βάσει της συμφωνίας, οι περισσότερες κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν αίρονται με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.


«Η εχθρότητα της Αμερικής είναι προς το ιρανικό έθνος ... Η Αμερική είναι ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός του έθνους μας ... Δεν θα δεχθούμε ποτέ τον εκφοβισμό τους για την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε ο Χαμενεΐ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM