Ο αδελφός της Νταϊάνας λέει ότι κακοποιήθηκε όταν ήταν 11 ετών - Το νέο βιβλίο του Τσαρλς Σπένσερ

Ο αδελφός της Νταϊάνας λέει ότι κακοποιήθηκε όταν ήταν 11 ετών - Το νέο βιβλίο του Τσαρλς Σπένσερ Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο κόμης Σπένσερ, ο μικρότερος αδερφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, είπε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, στο οικοτροφείο όπου πήγαινε.

Σε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του, που δημοσιεύθηκαν στη Mail on Sunday, ο κόμης Σπένσερ, ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα είπε ότι στοχοποιήθηκε από μια γυναίκα μέλος του προσωπικού στο Maidwell Hall, στο Northamptonshire τη δεκαετία του 1970.

Ο 59 ετών αδελφός της Νταϊάνα, ισχυρίζεται ότι η κακοποίηση ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 11 ετών.

Το Maidwell Hall είπε ότι ήταν «αφυπνιστικό» το ότι αποκαλύφθηκε το τι βίωσε ο κόμης Σπένσερ. Το σχολείο είπε ότι οι ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση είχαν παραπεμφθεί σε «ορισμένο αξιωματικό της τοπικής αρχής».

Ο κόμης Σπένσερ πήγαινε στο Maidwell Hall μεταξύ οκτώ και 13 ετών.

Το νέο βιβλίο του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Στο νέο του βιβλίο A Very Private School, ισχυρίζεται ότι μια γυναίκα μέλος του προσωπικού, την οποία περιέγραψε ως «αδηφάγο παιδόφιλο», κακοποίησε αυτόν και άλλα νεαρά αγόρια στα κρεβάτια των κοιτώνων τους τη νύχτα.

Ο κόμης Σπένσερ είπε ότι είχε διαπιστώσει ότι η υπάλληλος τώρα είτε ζει στο εξωτερικό είτε είναι νεκρή, αναφέρει η Mail.

Υποστήριξε επίσης ότι ο τότε διευθυντής του σχολείου, Τζον Πορτς, προκάλεσε «βίαιους ξυλοδαρμούς» και πίστευε ότι ο δάσκαλος κέρδιζε «σεξουαλική ευχαρίστηση από τη βία». Ο κ. Porch πέθανε τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με μια νεκρολογία στο παλιό του κολεγιακό ενημερωτικό δελτίο.

Ο κόμης Σπένσερ είπε ότι το να ξαναζεί την εμπειρία του από τη θητεία του στο Maidwell ήταν μια «απολύτως φρικιαστική εμπειρία».

Σε μια δήλωση στη Mail, το Maidwell είπε: «Είναι δύσκολο να διαβάσει κανείς για πρακτικές που, δυστυχώς, μερικές φορές πιστεύονταν ότι ήταν φυσιολογικές και αποδεκτές εκείνη την εποχή. Σχεδόν κάθε πτυχή της σχολικής ζωής έχει εξελιχθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται η προστασία των παιδιών και η προώθηση της ευημερίας τους».

Με πληροφορίες BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM