Το 2025 ήταν «μια πολύ καλή χρονιά για τον φασισμό» δήλωσε στο «διάγγελμά» του ο Τζίμι Κίμελ

ΤΖΙΜΙ ΚΙΜΕΛ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΡΑΜΠ Facebook Twitter
Φωτ: Channel 4
0

Ο Αμερικανός παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ είπε ότι το 2025 ήταν «μια πολύ καλή χρονιά» στις ΗΠΑ «για τον φασισμό», σε χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό μήνυμα που μετέδωσε σήμερα το βρετανικό Channel 4.

Το Channel 4 προβάλλει από το 1993 κάθε χρόνο ένα «εναλλακτικό» χριστουγεννιάτικο διάγγελμα απέναντι σε εκείνο του Βρετανού μονάρχη. Φέτος επέλεξε τον Κίμελ, έναν από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές late night εκπομπών στις ΗΠΑ.

«Ειλικρινά, νομίζω ότι δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει σε εσάς. Ξέρω τι συμβαίνει σε εμάς και μπορώ να σας πω ότι, όσον αφορά τον φασισμό, αυτή ήταν μια πολύ καλή χρονιά», είπε στην έναρξη της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι «η τυραννία ευημερεί εδώ».

Ο Κίμελ αναφέρθηκε και στην προσωρινή αναστολή της εκπομπής του τον Σεπτέμβριο, όταν είχε κατηγορήσει την αμερικανική Δεξιά ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά τη δολοφονία του influencer και υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Μετά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες περί λογοκρισίας, επέστρεψε στον αέρα μία εβδομάδα αργότερα.

Με αιχμές για τον περιορισμό της κριτικής, σχολίασε ότι το να «φιμώνει» μια κυβέρνηση τους επικριτές της είναι κάτι που συμβαίνει σε χώρες όπως η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας ειρωνικά και το «Λος Άντζελες». Παράλληλα, προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι «όλα πάνε πολύ γρήγορα».

Στο ίδιο πλαίσιο, αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ «βασιλιά Ντόνι τον Όγδοο», παραπέμποντας στον Ερρίκο Η’, και είπε ότι «ηττήθηκε», καθώς η εκπομπή του πήρε παράταση μέχρι τα μέσα του 2027.

Κλείνοντας, κάλεσε τους Βρετανούς «να μην εγκαταλείψουν» τους Αμερικανούς, λέγοντας ότι η χώρα περνά «πολύ δύσκολη περίοδο», αλλά «θα βγει από αυτήν».

Στο παρελθόν, το «εναλλακτικό διάγγελμα» του Channel 4 έχουν αναλάβει, μεταξύ άλλων, ο Στίβεν Φράι (2023) και ο Έντουαρντ Σνόουντεν (2013).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM