ΕΠΕΞ 10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
Louis Anquetin (1861-1932), «Εσωτερικό στου Bruant: Το Mirliton», 1886-1887.

10 εκθέσεις που θα είναι ανοιχτές τις μέρες των γιορτών

0

Από τον Monet στον Warhol: Τρεις γενιές, μια συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Η έκθεση φέρνει στην Αθήνα 83 αριστουργήματα, υπογεγραμμένα από 45 κορυφαίους εκπροσώπους της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, μέρος μιας από τις σημαντικότερες συλλογές διεθνώς.

Ένα εικαστικό πανόραμα μεγάλης πνοής που καλύπτει περισσότερα από 12 καλλιτεχνικά ρεύματα, ανασυνθέτοντας μέσα από έναν συναρπαστικό διάλογο έργων την ιστορία της ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως τις πιο πρόσφατες τάσεις του μεταμοντερνισμού.

Αντιπροσωπευτικά έργα εμβληματικών καλλιτεχνών από τα τέλη του 19ου και του 20ού αιώνα που σημάδεψαν τις πιο καθοριστικές στιγμές της τέχνης των τελευταίων 130 και πλέον ετών, από τον ιμπρεσιονισμό έως την pop art, αλλά και άγνωστα στο ευρύτερο κοινό έργα σπουδαίων δημιουργών, που διάφορες συγκυρίες τούς τοποθέτησαν στις παρυφές της ιστορίας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Από τον Monet στον Warhol: Τρεις γενιές, μια συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης» εδώ.

Πρωτόλεια - Από την πρώτη γραφή στο ώριμο έργο

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο Οδού Πειραιώς

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
Χρύσα Ρωμανού, «Roma», 1965, ιδιωτική συλλογή

Η έκθεση διερευνά τα πρώιμα έργα έντεκα εμβληματικών Ελλήνων καλλιτεχνών, των Βασιλείου, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Τσαρούχη, Μόραλη, Τάσσου, Κατράκη, Σπυρόπουλου, Κοντόπουλου, Μυταρά, Γαΐτη και της Χρύσας Ρωμανού. Έργα σπάνια, σε κάποιες περιπτώσεις εντελώς άγνωστα, τα οποία αντανακλούν μια ολόκληρη εποχή από τη δεκαετία του 1920 έως και τις αρχές του 21ου αιώνα ενώ αναδεικνύονται τα πρώτα δημιουργικά και εκφραστικά στοιχεία των επιλεγμένων εικαστικών. Σε αντίθεση με έργα της ωριμότητάς τους λίγο πριν από την κορύφωση του έργου τους, η σημαντική αυτή έκθεση έρχεται να αποκαλύψει και να φωτίσει την πορεία καλλιτεχνών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καθόρισαν την αισθητική ταυτότητα της Ελλάδας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Πρωτόλεια - Από την πρώτη γραφή στο ώριμο έργο» εδώ.

Παναγιώτης Τέτσης: Η εμμονή του βλέμματος

Εθνική Πινακοθήκη - Κεντρικό Κτίριο

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
Τέτσης Παναγιώτης (Ύδρα, 1925-Αθήνα 2016), «Βάρκα, 1977-1978», λάδι σε μουσαμά, δωρεά του καλλιτέχνη. Π.9964

Τελευταία ευκαιρία, καθώς σύντομα ολοκληρώνει τον κύκλο της, να δούμε τη μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο έργο του ζωγράφου, χαράκτη, δασκάλου, ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση που φιλοξενεί η Εθνική Πινακοθήκη με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Περιλαμβάνονται πίνακες, μελάνια, χαρακτικά, ακουαρέλες, συνολικά 160 έργα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από τις δωρεές του ίδιου του καλλιτέχνη στην Εθνική Πινακοθήκη από το 1997 μέχρι το 2015, καθώς και από 64 έργα συλλογών, θεσμικών και ιδιωτικών. Παρουσιάζονται οι γνωστές και «εμμονικές» θεματικές του ενότητες, οι ποδοσφαιριστές, οι κήποι, οι μπαλκονόπορτες, οι καρέκλες, τα ναυπηγεία, τα τοπία της Σίφνου, η λαϊκή αγορά, τα τραπέζια, τα τοπία της Ύδρας, οι βάρκες, οι θάλασσες, πορτρέτα φίλων, νεκρές φύσεις, τα πεύκα και τέλος τα βράχια της Ύδρας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Παναγιώτης Τέτσης: Η εμμονή του βλέμματος» εδώ.

Λίλα Ντε Νόμπιλι, Υλικά ονείρων: Θέατρο - Όπερα - Ζωγραφική. Από τη Συλλογή του Ερρίκου Σοφρά

Η άλλη Αρκαδία

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
«Κάρμεν», 1959, όπερα σε τέσσερις πράξεις του Ζορζ Μπιζέ. Σκηνοθεσία: Ρεϊμόν Ρουλό, γκουάς σε χαρτί

Ένα αναπάντεχο homage στη σπουδαία σκηνογράφο και ενδυματολόγο του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα Λίλα Ντε Νόμπιλι (1916-2002), συνεργάτιδα στο θέατρο και στην όπερα σκηνοθετών όπως ο Βισκόντι, ο Ρουλό, ο Τζεφιρέλι και ο Πίτερ Χολ. Υπέγραψε τα σκηνικά και τα κοστούμια ιστορικών παραστάσεων με πρωταγωνίστριες τη Μαρία Κάλλας, την Εντίθ Πιάφ, την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, την Όντρεϊ Χέπμπορν κ.ά. Η έκθεση παρουσιάζει τη συλλογή του Ερρίκου Σοφρά, αφοσιωμένου μελετητή και συλλέκτη του έργου της, η οποία αποτελείται από μακέτες σκηνικών και κοστουμιών, ζωγραφικά έργα, σχέδια, αλλά και παραβάν μεγάλων διαστάσεων.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Λίλα Ντε Νόμπιλι, Υλικά ονείρων: Θέατρο - Όπερα - Ζωγραφική. Από τη Συλλογή του Ερρίκου Σοφρά» εδώ.

Νίκι ντε Σαν Φαλ: Από τις σκοποβολές στην ελευθερία

MOMus - Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
Nίκι ντε σεν Φαλ, 25.11.1970. Φωτ.: pinterest

Με αφετηρία τη συλλογή του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, δωρεά του οραματιστή συλλέκτη και εμπόρου τέχνης Αλέξανδρου Ιόλα αλλά και της ίδιας της καλλιτέχνιδας, η Αθήνα υποδέχεται την πρώτη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στη Νίκι ντε Σαν Φαλ (Nεϊγί σιρ Σεν, 1930 - Καλιφόρνια, 2002), μία από τις πιο εμβληματικές και αφοπλιστικά ελεύθερες καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, τη δημιουργό που μετέτρεψε τον θυμό, τον πόνο και την οργή σε εκρήξεις χρώματος, σε μια διαρκή γιορτή ζωής, φαντασίας και αναγέννησης. Μια μαχητική γυναίκα που διέσχισε ατρόμητα τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρήκε λύτρωση μέσα στην τέχνη καταθέτοντας μερικές από τις πιο τολμηρές καλλιτεχνικές χειρονομίες. Το έργο της, σκοτεινό και χαρούμενο, σύνθετο και παιγνιώδες, φαινομενικά «αθώο» και ταυτόχρονα «επικίνδυνο», αμφισβήτησε τους θεσμούς και την πατριαρχία όσο λίγες της γενιάς της.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Νίκι ντε Σαν Φαλ: Από τις σκοποβολές στην ελευθερία» εδώ.

Why Look at Animals? Δικαιοσύνη για τη μη ανθρώπινη ζωή

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
Πάρις Πετρίδης, «Βηθλεέμ», 2012. Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη

Μία επικών διαστάσεων έκθεση με τη συμμετοχή περισσότερων από 60 καλλιτεχνών από 25 χώρες (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) και με πάνω από 200 έργα να καταλαμβάνουν όλους τους ορόφους του μουσείου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει διοργανώσει το ΕΜΣΤ και την πρώτη μεγάλη με θέμα την ευημερία των ζώων διεθνώς. Πηγή έμπνευσης και αφετηρία της πολυετούς έρευνας για τη δημιουργία αυτής της έκθεσης αποτελεί το δημοσιευμένο το 1980 και εξαιρετικά́ επιδραστικό ομότιτλο βιβλίο του Τζον Μπέρτζερ, που διερευνά τη σχέση ανθρώπου και ζώων στη σύγχρονη εποχή αποκαλύπτοντας τους τρόπους με τους οποίους τα ζώα έχουν περιθωριοποιηθεί και κακοποιηθεί στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Why Look at Animals? Δικαιοσύνη για τη μη ανθρώπινη ζωή» εδώ.

Γιούργκεν Τέλερ: Υou are invited

Onassis Ready

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
«Symposium of Love» No.131, 2025. © Juergen Teller, All rights Reserved

Μια αναδρομική έκθεση του διάσημου, κυρίως από τα editorial μόδας μεγάλων διεθνών εντύπων, φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Πολλαπλές θεματικές σειρές, μεμονωμένα έργα και πολυάριθμα βίντεο που συνδυάζουν επιλογές από προηγούμενες εκθέσεις του με νέες, αδημοσίευτες εικόνες που εκτείνονται από τη δεκαετία του 1990 έως σήμερα. Ένας ευρηματικός διάλογος γύρω από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες διαδρομές έμπνευσης και δημιουργικής εξερεύνησης που διατρέχουν το έργο του καλλιτέχνη στην πιο εκτενή ατομική του έκθεση μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Ρεαλιστής, ποιητής, λαμπερός, βλάσφημος, ευφάνταστος, σκληρός, αγνός και κυνικός, ο φωτογράφος των μεγάλων αντιθέσεων σε μια γόνιμη αντιπαράθεση του δημιουργικού του παρελθόντος με το ώριμο βλέμμα τού σήμερα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Γιούργκεν Τέλερ: Υou are invited» εδώ.

Ρότζερ Μπάλεν: Shadows of the mind

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
Ρότζερ Μπάλεν, «Ο Eugene στο τηλέφωνο »(2000). Από τη σειρά «Outland».

Αναδρομική έκθεση του σημαντικού Αμερικανού φωτογράφου, μόνιμα εγκαταστημένου στη Νότια Αφρική, η οποία περιλαμβάνει έργα από τις διασημότερες φωτογραφικές σειρές της δημιουργικής του διαδρομής. Αντιπροσωπευτικά δείγματα από το τεκμηριωτικό ύφος των παλαιότερων έργων του μέχρι τη δημιουργία του ψυχολογικού θεάτρου που έγινε το επίκεντρο του έργου του από τις αρχές του 2000, και την πρόσφατη εξέλιξη του έγχρωμου ύφους Ballenesque. Η έκθεση αποκαλύπτει την ιδιότυπη ικανότητα του Μπάλεν να μετασχηματίζει μια εικόνα πέρα από τα όρια της αφηγηματικότητας του μέσου, καθώς και το ενδιαφέρον του για το κοινωνικό περιθώριο. Οι πρακτικές του αποσταθεροποιούν τη μοναδικότητα της φωτογραφίας καθώς ενσωματώνει ζωγραφική, σχέδιο, εγκατάσταση και βίντεο.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Shadows of the mind» εδώ.

Κυριάκος Μορταράκος: Αναδρομή

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
«Διαγραφή», δίπτυχο (2016), λάδι, πλαστικό, σιλικόνη

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 150 έργα, διαρθρωμένα σε θεματικές ενότητες, εκκινώντας από την περίοδο σπουδών του καλλιτέχνη στην ΑΣΚΤ και καλύπτοντας όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής του παραγωγής. Συμπληρωματικά παρουσιάζονται αρχειακό υλικό (έντυπο, ψηφιακό, αναλογικό), εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα. Ένα ιδιότυπο, προσωπικό εικαστικό σύμπαν, όπου ο γραπτός λόγος συχνά υποκαθιστά την εικόνα με μια προκλητική αφαίρεση της ζωγραφικής αφήγησης και την ένταξη στη ζωγραφική επιφάνεια «χειρόγραφων» σημειώσεων, αριθμών και αντικειμένων. Ζητήματα υπαρξιακά, όπως ο χρόνος, η υπόμνηση, η απώλεια, η φθορά, αλλά και καλλιτεχνικά, όπως είναι οι πρακτικές αναπαράστασης, το πεδίο, ο ρόλος και ο λόγος της ζωγραφικής σήμερα, έργα του λειτουργούν ως σελίδες ενός προσωπικού ημερολογίου, ως ένα κοινοποιημένο ιδιωτικό αρχείο μνήμης.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «ΑΝΑΔΡΟΜΗ» εδώ. 

Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς

Ελληνοαμερικανική Ένωση

10 εκθέσεις για τις γιορτές Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείο Ανδρέα Βουτσινά

Μία έκθεση που συνδυάζει το θέατρο με την τέχνη. Τα έργα και οι ημέρες του μεγάλου Έλληνα, του διεθνώς αναγνωρισμένου ιδιοσυγκρασιακού σκηνοθέτη του θεάτρου Ανδρέα Βουτσινά, με τη σαρωτική προσωπικότητα και την εμπρηστική εξωστρέφεια, που συνεργάστηκε με ιερά τέρατα, που διδάχτηκε από σπουδαίους δασκάλους και που με τη σειρά του μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε γενιές Ελλήνων και ξένων ηθοποιών. Ένα πανόραμα μνήμης, προσωπικών τεκμηρίων, υψηλής τέχνης αλλά και εφήμερων αντικειμένων μέσα από το οποίο ξεχωρίζουν πορτρέτα του από τον Τσαρούχη, την Ντε Νόμπιλι, τον Φασιανό, τον Σάμιο και πολλούς άλλους, παράλληλα με θεατρικές μακέτες, ιστορικές αφίσες, φωτογραφίες και σπάνιες εκδόσεις με αφιερώσεις διεθνών προσωπικοτήτων.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εικαστική έκθεση «Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς» εδώ. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO. 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Εικαστικά
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδρύτρια της Μπιενάλε Κεραμικής πιστεύει πως η κεραμική είναι «ριγμένη»

Λουκία Θωμοπούλου / Η κεραμική είναι τέχνη. Δικαίως έχει τη μπιενάλε της― στη Ρόδο.

Η ιδρύτρια της Μπιενάλε Κεραμικής Λουκία Θωμοπούλου, λίγο πριν από τη δεύτερη διοργάνωση στη Ρόδο, υπερασπίζεται μια τέχνη που έχει ιστορία αιώνων και πρέπει να πάψει να είναι ριγμένη ως προς τις άλλες τέχνες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
H γκαλερί Rodeo αλλάζει όνομα και ανακαινίζεται

Εικαστικά / Το όνομα, ο χώρος, ακόμα και η είσοδος: Όλα αλλάζουν στην γκαλερί Rodeo

Ένας από τους σημαντικότερους χώρους τέχνης στην Αθήνα κλείνει είκοσι χρόνια λειτουργίας και με τη βοήθεια του εικαστικού Μίχαελ Κλάιν κάνει ριζικές αλλαγές. Πάμε για τα επόμενα είκοσι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Άννα Καφέτση: η γυναίκα που πίστεψε στο ΕΜΣΤ πριν ακόμη υπάρξει

Απώλειες / Άννα Καφέτση: Η γυναίκα που πίστεψε στο ΕΜΣΤ προτού ακόμη υπάρξει

Η πρώτη διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης δεν υπήρξε απλώς το πρόσωπο που το διοίκησε στα πιο δύσκολα χρόνια του. Υπήρξε η γυναίκα που επέμεινε να υπάρξει στην Αθήνα ένας δημόσιος χώρος για τη σύγχρονη τέχνη όχι ως βιτρίνα κύρους αλλά ως ζωντανή εμπειρία, ως σχολείο βλέμματος, ως ένας κήπος που έπρεπε κάποτε να ανθίσει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τι πρέπει να ξέρεις για την πρώτη έκθεση εμβυθιστικής τέχνης στην Αθήνα

ONX.Showcase / Τι πρέπει να ξέρεις για την πρώτη έκθεση εμβυθιστικής τέχνης στην Αθήνα

O επικεφαλής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ιδρύματος Ωνάση, Πρόδρομος Τσιαβός, μιλάει για το ONX.Showcase και για τα δέκα έργα που θα μεταμορφώσουν το Onassis Ready σε μια ζωντανή γιορτή δημιουργικότητας, τεχνολογικής καινοτομίας και σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Η πολιτική ορθότητα με απομακρύνει από τη σύγχρονη τέχνη»

Αλέξανδρος Ψυχούλης / «Η πολιτική ορθότητα με απομακρύνει από τη σύγχρονη τέχνη»

Η άτυπη αναδρομική έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη για την τέχνη και τις εμμονές της ψηφιακής εποχής παρουσιάζεται στα Χανιά, με τον τίτλο «Κινδύνεψα μόνο από ανεξέλεγκτες σκέψεις».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Δανεικοί χάρτες και προσωπικές ανακαλύψεις στην καρδιά της σύγχρονης δημιουργίας  

Εικαστικά / Σύγχρονες δημιουργίες που ερμηνεύουν τον κόσμο αλλιώς  

Η νέα περιοδική έκθεση της συλλογής της Ειρήνης Παναγοπούλου συγκεντρώνει έργα κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, προτείνοντας νέους, απελευθερωμένους τρόπους προσέγγισης της γνώσης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Στην τέχνη της Κάρινγκτον, τα άλογα δεν είναι απλώς ζώα

Εικαστικά / Στην τέχνη της Κάρινγκτον, τα άλογα δεν είναι απλώς ζώα

Η έκθεση του Μουσείου Φρόιντ προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αναστοχασμού για τη ζωή και το έργο της Βρετανής καλλιτέχνιδας, περνώντας από τα βιογραφικά της στοιχεία στους αισθητικούς κώδικες της δουλειάς της.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Τάσος Παυλόπουλος: «Ο ζωγράφος πουλάει πίνακες, όχι την ψυχή του»

Εικαστικά / Τάσος Παυλόπουλος: «Ο ζωγράφος πουλάει πίνακες, όχι την ψυχή του»

Έπειτα από έντεκα χρόνια ηθελημένης αποχής, ο εικαστικός επιστρέφει στη Skoufa Gallery με μια έκθεση-μανιφέστο, όπου το χιούμορ λειτουργεί ως προπέτασμα για μια βαθιά σύγκρουση με το ίδιο το καλλιτεχνικό σύστημα.
M. HULOT
Το Μουσείο Βορρέ είναι η τέλεια δικαιολογία να ξεφύγεις από την Αθήνα

Εικαστικά / Το Μουσείο Βορρέ είναι η τέλεια δικαιολογία για να ξεφύγεις από την Αθήνα

Η φύση, η λαϊκή παράδοση και η σύγχρονη τέχνη συναντιούνται στα έντεκα στρέμματα ενός κτήματος στην Παιανία που συμβάλλει όσο λίγα στην εξερεύνηση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ