Ντιμιτρόφ: «ΠΓΔΜ και Ελλάδα πήραν το καλύτερο δυνατό από τη συμφωνία»

Ντιμιτρόφ: «ΠΓΔΜ και Ελλάδα πήραν το καλύτερο δυνατό από τη συμφωνία» Facebook Twitter
EPA
0

Ότι Αθήνα και Σκόπια πήραν το καλύτερο δυνατό από τις διαπραγματεύσεις είπε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη στο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MIA με βασικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών και το τι θα την ακολουθήσει. 

Εκφράζοντας τη σιγουριά του για την πλήρη εφαρμογή της, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ μίλησε για τους όρους της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι αμφότερες οι πλευρές πήραν από τις διαπραγματεύσεις το καλύτερο δυνατό, τονίζοντας ότι η συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα του και τη συνεργασία της με τα γειτονικά κράτη.

Αναφερόμενος στην επαφή του με τον πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η φιλία του μαζί του «ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των συχνών επαφών που είχαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ, βάσει των δεδομένων συνθηκών, η συμφωνία αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση και για τις δύο χώρες, χαρακτηρίζοντας την «ισορροπημένη λύση». Επιπλέον, προσέθεσε ότι η ισορροπία που την χαρακτηρίζει είναι εμφανής από το γεγονός ότι αμφότερες οι αντιπολιτεύσεις των δύο χωρών της επιτίθενται.

Ακόμη, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΠΓΔΜ εκτιμά ότι σε μερικά χρόνια, τα οφέλη που θα φέρει η συμφωνία θα κάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών να διερωτάται γιατί αυτή άργησε τόσο πολύ.

«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών», υπογραμμίζει ο Ντιμιτρόφ, «δημιουργούνται δυνατότητες, μετά από πολλά χρόνια, να αρχίσει διάλογος πάνω σε πραγματικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και των δύο χωρών».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM