Ντέμι Λοβάτο: Έκανε come out ως non binary και αλλάζει τις αντωνυμίες σε they/them

Ντέμι Λοβάτο: Έκανε come out ως non binary και αλλάζει τις αντωνυμίες σε they/them Facebook Twitter
0

Ντέμι Λοβάτο: έκανε come out ως non binary και αλλάζει τις προσωπικές αντωνυμίες σε they/them.

Τα non binary άτομα δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αρσενικά ή θηλυκά και πολλά από αυτά χρησιμοποιούν στα αγγλικά την αντωνυμία πληθυντικού they/them, αντί του he/him ή she/her.

«Σήμερα είναι μια μέρα που είμαι τόσο χαρούμεν@, που μοιράζομαι περισσότερα για τη ζωή μου με όλους σας» έγραψε στο Twitter.

«Με περηφάνια σας ενημερώνω πως αυτοπροσδιορίζομαι ως non binary και θα αλλάξω επισήμως τις αντωνυμίες μου σε they/them από εδώ κι εμπρός». 

Όπως είπε, συνειδητοποίησε την ταυτότητα φύλου όταν πέρασε χρόνο κάνοντας «θεραπεία και αυτοπαρατήρηση» τον τελευταίο χρόνο. 

Η χρήση των αντωνυμιών they/them «αντικατοπτρίζει καλύτερα την ρευστότητα που νιώθω στην έκφραση φύλου μου», πρόσθεσε. 

Ωστόσο έσπευσε να τονίζει πως ακόμη «μαθαίνει» και σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι είναι «ειδικός ή εκπρόσωπος» πάνω στο ζήτημα. 

Στη συνέχεια σημείωσε ότι θα μιλήσει με άλλα non binary άτομα σε μια σειρά από βίντεο για την ταυτότητα φύλου. 

«Το κάνω για όσους εκεί έξω δεν έχουν καταφέρει να μοιραστούν ποιοι πραγματικά είναι με τους αγαπημένους τους», πρόσθεσε. 

Η νέα ανακοίνωση έρχεται μετά τη δήλωση τον περασμένο Μάρτιο πως είναι pansexual, ήτοι προσελκύεται σεξουαλικά από άτομα ανεξαρτήτως φύλου. 

Άλλωστε ανέκαθεν στήριζε τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μαζί με τον Νικ Τζόνας, είχε ακυρώσει συναυλίες στις πόλεις Ράλεϊ και Σάρλοτ το 2016, μετά την ψήφιση ενός νόμου κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη Βόρεια Καρολίνα. 

Το 2017 είχε γράψει στο περιοδικό Billboard μια επιστολή προς την κοινότητα, με αφορμή το αφιέρωμα στον Μήνα Pride.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM