Ντέμι Λοβάτο: έκανε come out ως non binary και αλλάζει τις προσωπικές αντωνυμίες σε they/them.

 

Τα non binary άτομα δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αρσενικά ή θηλυκά και πολλά από αυτά χρησιμοποιούν στα αγγλικά την αντωνυμία πληθυντικού they/them, αντί του he/him ή she/her.

 

«Σήμερα είναι μια μέρα που είμαι τόσο χαρούμεν@, που μοιράζομαι περισσότερα για τη ζωή μου με όλους σας» έγραψε στο Twitter.

 

«Με περηφάνια σας ενημερώνω πως αυτοπροσδιορίζομαι ως non binary και θα αλλάξω επισήμως τις αντωνυμίες μου σε they/them από εδώ κι εμπρός». 

 

 

Όπως είπε, συνειδητοποίησε την ταυτότητα φύλου όταν πέρασε χρόνο κάνοντας «θεραπεία και αυτοπαρατήρηση» τον τελευταίο χρόνο. 

 

Η χρήση των αντωνυμιών they/them «αντικατοπτρίζει καλύτερα την ρευστότητα που νιώθω στην έκφραση φύλου μου», πρόσθεσε. 

 

 

Ωστόσο έσπευσε να τονίζει πως ακόμη «μαθαίνει» και σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι είναι «ειδικός ή εκπρόσωπος» πάνω στο ζήτημα. 

 

Στη συνέχεια σημείωσε ότι θα μιλήσει με άλλα non binary άτομα σε μια σειρά από βίντεο για την ταυτότητα φύλου. 

 

«Το κάνω για όσους εκεί έξω δεν έχουν καταφέρει να μοιραστούν ποιοι πραγματικά είναι με τους αγαπημένους τους», πρόσθεσε. 

 

 

Η νέα ανακοίνωση έρχεται μετά τη δήλωση τον περασμένο Μάρτιο πως είναι pansexual, ήτοι προσελκύεται σεξουαλικά από άτομα ανεξαρτήτως φύλου. 

 

Άλλωστε ανέκαθεν στήριζε τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μαζί με τον Νικ Τζόνας, είχε ακυρώσει συναυλίες στις πόλεις Ράλεϊ και Σάρλοτ το 2016, μετά την ψήφιση ενός νόμου κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη Βόρεια Καρολίνα. 

 

Το 2017 είχε γράψει στο περιοδικό Billboard μια επιστολή προς την κοινότητα, με αφορμή το αφιέρωμα στον Μήνα Pride.

 

Με πληροφορίες από BBC