Η Ντέμι Λοβάτο εξήγησε τους λόγους γιατί απεχθάνεται τα πάρτι «gender reveal», που έχουν γίνει μόδα όταν γονείς θέλουν να αποκαλύψουν το φύλο του μωρού τους, τα οποία και χαρακτήρισε ως «τρανσφοβικά». 

 

Δημοσιεύοντας μια εκτενή ανάρτηση στο Instagram, η 28χρονη τραγουδίστρια, εξέφρασε την έντονη διαφωνία της με τα συγκεκριμένα πάρτι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το βασίζεις το φύλο ενός μωρού στα γεννητικά του όργανα είναι «αντιφατικό με την επιστήμη». 

 

 

Στη σειρά από μηνύματα με τίτλο «Why Gender Reveals Are Transphobic», γράφει: «Είναι ταυτόχρονα ανειλικρινές και λανθασμένο να προσποιείσαι ότι τα πάρτι "gender reveal" δεν είναι τρανφοβικά. Δεν έχει να κάνει με πολιτική ορθότητα, είναι απλώς... ορθό. Καταδικάζουμε τα πάρτι αυτά όχι λόγω της ταυτότητάς μας, αλλά λόγω της πραγματικότητας». 

 

Όπως λέει στη συνέχεια, τα συγκεκριμένα πάρτι «οδηγούν στην ιδέα πως τα τρανς άτομα είναι λιγότερο "φυσικά/οργανικά" από οποιονδήποτε άλλο. Η τρανσφοβία δεν είναι μόνο η προκατάληψη απέναντι σε τρανς ανθρώπους, αλλά και ένας τρόπος σκέψης που κατανοεί τους μη τρανς ως πιο φυσικούς, διαγράφοντας όλους τους άλλους. Τέτοιες ιδέες ενισχύουν την κακομεταχείριση όλων των ανθρώπων, αλλά ειδικά των τρανς και όσων έχουν δυσφορία φύλου». 

 

Και προσθέτει: «Αυτός ο ορισμός διαγράφει το γεγονός πως υπάρχουν αγόρια με κόλπους και κορίτσια με πέη και πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ούτε αγόρια ούτε κορίτσια. Η ιδέα πως το φύλο βασίζεται στα γεννητικά όργανα αντιφάσκει με την επιστήμη». 

 


Η Ντέμι Λοβάτο συνεχίζει εκφράζοντας την άποψη πως «το μωρό είναι cis» [σ.σ. μη τρανς] και πως πρόκειται για στάνταρ, ενώ οποιοσδήποτε άλλος αποτελεί παράγωγο του cisness. 

 

«Η ιδέα πάει ως εξής: αν και μπορεί να "ταυτιζόμαστε" ως τρανς τώρα, "αρχικά" "γεννηθήκαμε" cis και αργότερα γίναμε τρανς. Όταν στην πραγματικότητα, όλοι απλώς γννιούνται. Και όλοι γινόμαστε μετά από αυτό το γεγονός. Παρόλο που μπορεί να μεγαλώσαμε συνηθισμένοι να μας ορίζουν άλλοι το φύλο μας, δεν είναι σωστό. Ο καθένας μόνος του μπορεί να προσδιορίσει το φύλο του», λέει. 

 

«Η ειρωνεία είναι πως τρανς και gender non-conforming άνθρωποι κατηγορούνται ότι προάγουν μια «ιδεολογία φύλου", ενώ στην πραγματικότητα προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτή», καταλήγει. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr