Νιγηριανός συνελήφθη επειδή έδωσε το όνομα του προέδρου της χώρας στον σκύλο του

Νιγηριανός συνελήφθη επειδή έδωσε το όνομα του προέδρου της χώρας στον σκύλο του Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι.
0

Ένας Νιγηριανός που ονόμασε τον σκύλο του "Μπουχάρι", δίνοντάς του δηλαδή το όνομα του προέδρου της χώρας, διώκεται και είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.


Ο Τζοακίμ Ιρόκο "έχει το δικαίωμα" να βαφτίσει τον σκύλο του όπως του αρέσει, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, ζητώντας την απαλλαγή του πελάτη του. "Το όνομα αυτό δεν ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο (Μουχαμαντού) Μπουχάρι, είναι απλώς ένα όνομα που μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα", υποστήριξε ο δικηγόρος Εμπούν Ολού Αντεγκμπορούα, χαρακτηρίζοντας "άσκοπη" τη δίωξη σε βάρος του Ιρόκο.


Ο τελευταίος διώκεται με την κατηγορία ότι οι πράξεις του θα μπορούσαν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη.


Σύμφωνα με την αστυνομία του κρατιδίου Ογκούν, ο ιδιοκτήτης του σκύλου είχε γράψει το όνομα πάνω στο ζώο, όχι για να κοροϊδέψει τον πρόεδρο αλλά για να πειράξει τον γείτονά του που ονομάζεται επίσης Μπουχάρι. "Αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο", τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μουγίβα Αντετζόμπι.


Η δίκη του Ιρόκο έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο στο μεταξύ ο σκύλος το έσκασε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM