Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα των έργων του Ρόαλντ Νταλ, συγγραφέα παιδικών βιβλίων και σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα «μοναδικό σύμπαν» που βασίζεται σε αυτά. 

 

Η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη Roald Dahl Story Company, που διαχείριζεται τα δικαιώματα των έργων του Βρετανού συγγραφέα, ο οποίος απεβίωσε το 1990. 

 

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους «για να φέρουν κάποιες από τις πιο αγαπημένες ιστορίες σε σημερινούς και μελλοντικούς θαυμαστές με δημιουργικούς νέους τρόπους», ανακοίνωσε το Netflix. 

 

Πριν από τρία χρόνια το Netflix και η RDSC είχαν συμφωνήσει σε συνεργασία για σειρές κινουμένων σχεδίων, μεταξύ άλλων μία που βασίζεται στον κόσμο του «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», όπως και μία διασκευή του «Ματίλντα, το μιούζικαλ». 

 

«Αυτά τα πρότζεκτ μας άνοιξαν τα μάτια για ένα πολύ πιο φιλόδοξο εγχείρημα. Τη δημιουργία ενός μοναδικού σύμπαντος με ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων και live-action, εκδόσεις, παιχνίδια, προϊόντα ζωντανού θεάτρου και περισσότερα», ανέφερε ακόμη το Netflix. 

 

Τα βιβλία του Ρόαλντ Νταλ έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 63 γλώσσες, σύμφωνα με το Netflix. Ο Λουκ Κέλι, εγγονός του Νταλ και διευθυντής της RDSC ανέφερε ότι μέρος των εσόδων από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φιλανθρωπικού ταμείου, που θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες που αφορούν την παιδική υγεία, όπως και δράσεις κατά του μίσους και κατά του ρατσισμού. 

 

Με πληροφορίες από Guardian, CNN