Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους" Facebook Twitter
Getty
0

Το Ισραήλ θα αναλάβει τον έλεγχο "ολόκληρης της περιοχής" της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εν μέσω διεξαγωγής "ευρείας κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων" από τον ισραηλινό στρατό στο βόρειο και το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

"Οι μάχες είναι έντονες και προχωράμε. Θα αναλάβουμε τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής της Λωρίδας", δήλωσε ο Νετανιάχου σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram.

"Δεν θα υποχωρήσουμε. Αλλά για να πετύχουμε πρέπει να ενεργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να μας σταματήσουν", πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Νετανιάχου εξήγησε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να εμποδίσει τον λιμό στη Γάζα "για διπλωματικούς λόγους", λίγες ώρες αφού το γραφείο του ανακοίνωσε ότι θα επιτραπεί η είσοδος "στοιχειώδους ποσότητας τροφής για τον πληθυσμό" του παλαιστινιακού θύλακα.

Διαβάστε: Reuters: Η διπλωματία στη Μέση Ανατολή μετά την περιοδεία Τραμπ στον Κόλπο αφήνει το Ισραήλ στο περιθώριο

"Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τον πληθυσμό να βυθιστεί στον λιμό για πρακτικούς λόγους και για διπλωματικούς λόγους", σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο βίντεο αυτό. Διευκρίνισε εξάλλου ότι οι "φίλοι" του Ισραήλ τού είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να εξακολουθήσουν να στηρίζουν τη συνέχιση του πολέμου αν μεταδίδονται "εικόνες μαζικού λιμού" στη Λωρίδα της Γάζας.

"Γερουσιαστές οι οποίοι γνωρίζω ότι στηρίζουν το Ισραήλ (...) ήρθαν και μου είπαν 'Θα σας δώσουμε όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε για να κερδίσετε τον πόλεμο (...) αλλά δεν μπορούμε να λαμβάνουμε εικόνες λιμού (από τη Γάζα)", τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

"Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας, να νικήσουμε τη Χαμάς και να απελευθερώσουμε τους ομήρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο του λιμού", συνέχισε απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για την απόφασή του να εισέλθει κάποια ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, για πρώτη φορά από τις 2 Μαρτίου, μεταξύ άλλων από προσωπικότητες της άκρας δεξιάς όπως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν- Γκβιρ.

"Δεν θα μας στηρίξουν", υπογράμμισε ο Νετανιάχου αναφερόμενος στους συμμάχους του Ισραήλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Διεθνή / ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καταφέρει να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα για να αξιολογήσει αν η COVID-19 ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις προς την κινεζική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

O Ζοχράν Μαμντάνι αρνήθηκε ότι είναι κομμουνιστής, όπως τον κατηγόρησε ο Τραμπ, αλλά επανέλαβε τη δέσμευσή του να αυξήσει τους φόρους στους πλουσιότερους κατοίκους της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM