Νετανιάχου: «Ο Χαμενεΐ φοβάται περισσότερο τον λαό του Ιράν παρά το Ισραήλ»

«Το Ιράν φοβάται τον λαό του περισσότερο από το Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου Facebook Twitter
Μπενιαμίν Νετανιάχου / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθυνόμενος στους Ιρανούς δήλωσε ότι το καθεστώς του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, «φοβάται τον λαό του περισσότερο από το Ισραήλ».

«Γι' αυτό ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο και χρήμα προσπαθώντας να συντρίψουν τις ελπίδες σας και να περιορίσουν τα όνειρά σας» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα. «Λοιπόν, σας λέω το εξής: Μην αφήσετε τα όνειρά σας να πεθάνουν. Ακούω τους ψιθύρους: Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία. Ζαν, Ζεντέγκι, Αζάντι: Μη χάνετε την ελπίδα. Και να ξέρετε ότι το Ισραήλ και οι άλλοι στον ελεύθερο κόσμο είναι μαζί σας», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου άφησε να εννοηθεί ότι ο ισραηλινός στρατός θα πλήξει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν σε περίπτωση που η Τεχεράνη εξαπολύσει άλλη μία πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ. «Μια άλλη επίθεση εναντίον του Ισραήλ θα σακατέψει απλώς την οικονομία του Ιράν» είπε χαρακτηριστικά, σε ένα ασυνήθιστο μήνυμα στην αγγλική γλώσσα που απηύθυνε στον ιρανικό λαό. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ πριν από την επίθεσή του στο Ιράν τον Οκτώβριο να μην κλιμακώσει την κατάσταση πλήττοντας τις ιρανικές πετρελαιοπηγές ή τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, πιθανότατα δεν θα εναντιωνόταν σε ένα τέτοιο βήμα.

Σε μια έκκληση προς τον ιρανικό λαό «να συνεργαστεί με το Ισραήλ για ένα καλύτερο περιφερειακό μέλλον», ο Νετανιάχου είπε:

«Ξέρω ότι δεν θέλετε αυτόν τον πόλεμο. Ούτε εγώ θέλω αυτόν τον πόλεμο. Ο λαός του Ισραήλ δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο. Υπάρχει μια δύναμη που θέτει την οικογένειά σας σε σοβαρό κίνδυνο: οι τύραννοι της Τεχεράνης. Αυτό είναι». 

«Η τελευταία επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατά του Ισραήλ κόστισε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια» είπε ο Νετανιάχου. «Δεν μαντεύω. Οι πύραυλοι έκαναν οριακή ζημιά στο Ισραήλ, αλλά τι ζημιά έκαναν σε εσάς; Αυτό το ποσό θα μπορούσε να προσθέσει δισεκατομμύρια στον προϋπολογισμό σας για τις μεταφορές. Θα μπορούσε να προσθέσει δισεκατομμύρια στον προϋπολογισμό σας για την εκπαίδευση» συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM