Νέος βασιλιάς στο έθνος των Ζουλού- Μετά τα σκάνδαλα στη βασιλική οικογένεια

ζουλού Facebook Twitter
sowetanlive.co.za
0

Ο πρίγκιπας Misizulu θα είναι ο νέος βασιλιάς των Ζουλού εν μέσω μιας σκληρής διαμάχης αλλά και σφοδρών κατηγοριών στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας.

Ο μεγαλύτερος γιος του αείμνηστου βασιλιά των Ζούλου της Νότιας Αφρικής Goodwill Zwelithini, o 46χρονος πρίγκιπας επιλέχθηκε ως διάδοχος του θρόνου, σύμφωνα με τη διαθήκη της βασίλισσας των Ζουλού και μητέρας του Mantfombi Dlamini, η οποία πέθανε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.

Κατά την ανάγνωση της διαθήκης, εκτυλίχθηκαν στιγμές έντασης, με ορισμένα μέλη της οικογένειας να εκφράζουν ανοιχτά την αποδοκιμασία τους στην απόφαση αυτή της διαδοχής.

Ο πρίγκιπας Misizulu μάλιστα, χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τη συνάντηση με ένοπλη ασφάλεια.

Η ανάγνωση της διαθήκης πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Παλάτι KwaKhangelamankengane την Παρασκευή το απόγευμα και μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Οι Sunday Times της Νότιας Αφρικής αναφέρουν ότι ο αδελφός του νέου ηγέτη, πρίγκιπας Thokozani, αμφισβήτησε την αναγνώριση του πρίγκιπα Misizulu ως κληρονόμου. Αλλά σύμφωνα, με πληροφορίες σύντομα οι υπόλοιποι συγγενείς τον έκαναν να σωπάσει.

Ο Misiszulu, πλέον και μετά τον θάνατο του πατέρα του πριν από περίπου έναν μήνα αλλά και της μητέρας του την περασμένη εβδομάδα, καλείται να ηγηθεί της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της Νότιας Αφρικής.

Ο θρόνος δεν έχει επίσημη πολιτική εξουσία και ο ρόλος του μονάρχη στην ευρύτερη κοινωνία της Νοτίου Αφρικής είναι σε μεγάλο βαθμό τελετουργικός.

Αλλά η μοναρχία των Ζουλού ασκεί εξαιρετική επιρροή και έχει ετήσιο προϋπολογισμό, που χρηματοδοτείται από φορολογούμενους άνω των 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο βασιλιάς Zwelithini, ο οποίος πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον διαβήτη σε ηλικία 72 ετών, είχε έξι συζύγους και τουλάχιστον 28 παιδιά.

Επέλεξε τη βασίλισσα Mantfombi Dlamini ως διάδοχό του, επειδή ήταν η μόνη γυναίκα με βασιλικό αίμα. Ο θάνατος της βασίλισσας, όμως, απροσδόκητα στα 65 της, πυροδότησε έναν αγώνα εξουσίας για τη διαδοχή.

Η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι η βασίλισσα δηλητηριάστηκε. Η αιτία του θανάτου της βασίλισσας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο πρίγκιπας Misizulu αναμένεται τώρα να ηγηθεί ενός λαού περίπου 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM
Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM