Πέθανε ο βασιλιάς των Ζουλού - Ένα από τα 28 παιδιά του ο διάδοχος

Πέθανε ο βασιλιάς των Ζουλού - Ένα από τα 28 παιδιά του ο διάδοχος Facebook Twitter
EPA
0

Ο βασιλιάς Goodwill Zwelithini του έθνους των Ζουλού πέθανε σε νοσοκομείο στη Νότια Αφρική, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για θέματα που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Ο βασιλιάς, 72 ετών, ήταν ο ηγέτης της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της Νότιας Αφρικής και ένας επιδραστικός παραδοσιακός κυβερνήτης. Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει τα ηνία.

Ο «θρόνος» ωστόσο ανήκει σε ένα από τα 28 παιδιά του. Για τη διαδοχή θα ενημερώσει η βασιλική οικογένεια των Ζουλού.

Ο βασιλιάς εισήχθη στο νοσοκομείο στο KwaZulu-Natal την περασμένη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός του βασιλιά ευχαρίστησε τη Νότια Αφρική για τις «συνεχιζόμενες προσευχές και υποστήριξη σε αυτήν την πιο δύσκολη στιγμή».

Ο βασιλιάς του έθνους των Ζουλού, ο Goodwill Zwelithini ήταν άμεσος απόγονος του βασιλιά Cetshwayo, που ηγήθηκε των Ζουλού κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Βρετανούς το 1879.

Καθ' όλη τη διάρκεια των 50 χρόνων της κυριαρχίας του, ήταν ισχυρός υποστηρικτής της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας του έθνους του.

Ως θεματοφύλακας των παραδόσεων και των εθίμων των Ζουλού, αναβίωσε πολλές πολιτιστικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της Umhlanga - επίσης γνωστή ως τελετή Reed Dance.

Η τελετή θεωρείται από ορισμένους ως πατριαρχική, και αποσκοπεί στον εορτασμό της παρθενίας των κοριτσιών και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ιό HIV / AIDS σε μια επαρχία με μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής τον περιέγραψε ως «πολύ αγαπημένο οραματιστή». Κατά καιρούς ήταν επικριτικός προς την κυβέρνηση και το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), κατηγορώντας την ότι «κακοποιούσε» τη χώρα.

Το 2015, δήλωσε ότι οι αλλοδαποί πρέπει να συγκεντρωθούν και να επιστρέψουν στις χώρες τους. Τα σχόλιά του προκάλεσαν αντιδράσεις και ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι με αυτά τροφοδότησε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στην επαρχία του.

Ο βασιλιάς αργότερα είπε ότι τα σχόλια είχαν ληφθεί εκτός πλαισίου και περιέγραψε τις επιθέσεις ως «άθλιες».

Ο Goodwill Zwelithini ονομάστηκε διάδοχος του θρόνου σε ηλικία μόλις 20 ετών το 1968. Ωστόσο, βασιλιάς στέφθηκε το 1971 επειδή κρυβόταν μετά από θανατικές απειλές που είχε δεχτεί.

Σε οικογενειακό επίπεδο έχει έξι γυναίκες και 28 παιδιά ενώ ηγήθηκε ενός έθνους 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Περίπου το 18% του πληθυσμού της Νότιας Αφρικής ανήκει στο έθνος των Ζουλού.

Με πληροφορίες του BBC/DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM