Πέθανε ο βασιλιάς των Ζουλού - Ένα από τα 28 παιδιά του ο διάδοχος

Πέθανε ο βασιλιάς των Ζουλού - Ένα από τα 28 παιδιά του ο διάδοχος Facebook Twitter
EPA
0

Ο βασιλιάς Goodwill Zwelithini του έθνους των Ζουλού πέθανε σε νοσοκομείο στη Νότια Αφρική, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για θέματα που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Ο βασιλιάς, 72 ετών, ήταν ο ηγέτης της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της Νότιας Αφρικής και ένας επιδραστικός παραδοσιακός κυβερνήτης. Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει τα ηνία.

Ο «θρόνος» ωστόσο ανήκει σε ένα από τα 28 παιδιά του. Για τη διαδοχή θα ενημερώσει η βασιλική οικογένεια των Ζουλού.

Ο βασιλιάς εισήχθη στο νοσοκομείο στο KwaZulu-Natal την περασμένη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός του βασιλιά ευχαρίστησε τη Νότια Αφρική για τις «συνεχιζόμενες προσευχές και υποστήριξη σε αυτήν την πιο δύσκολη στιγμή».

Ο βασιλιάς του έθνους των Ζουλού, ο Goodwill Zwelithini ήταν άμεσος απόγονος του βασιλιά Cetshwayo, που ηγήθηκε των Ζουλού κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Βρετανούς το 1879.

Καθ' όλη τη διάρκεια των 50 χρόνων της κυριαρχίας του, ήταν ισχυρός υποστηρικτής της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας του έθνους του.

Ως θεματοφύλακας των παραδόσεων και των εθίμων των Ζουλού, αναβίωσε πολλές πολιτιστικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της Umhlanga - επίσης γνωστή ως τελετή Reed Dance.

Η τελετή θεωρείται από ορισμένους ως πατριαρχική, και αποσκοπεί στον εορτασμό της παρθενίας των κοριτσιών και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ιό HIV / AIDS σε μια επαρχία με μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής τον περιέγραψε ως «πολύ αγαπημένο οραματιστή». Κατά καιρούς ήταν επικριτικός προς την κυβέρνηση και το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), κατηγορώντας την ότι «κακοποιούσε» τη χώρα.

Το 2015, δήλωσε ότι οι αλλοδαποί πρέπει να συγκεντρωθούν και να επιστρέψουν στις χώρες τους. Τα σχόλιά του προκάλεσαν αντιδράσεις και ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι με αυτά τροφοδότησε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στην επαρχία του.

Ο βασιλιάς αργότερα είπε ότι τα σχόλια είχαν ληφθεί εκτός πλαισίου και περιέγραψε τις επιθέσεις ως «άθλιες».

Ο Goodwill Zwelithini ονομάστηκε διάδοχος του θρόνου σε ηλικία μόλις 20 ετών το 1968. Ωστόσο, βασιλιάς στέφθηκε το 1971 επειδή κρυβόταν μετά από θανατικές απειλές που είχε δεχτεί.

Σε οικογενειακό επίπεδο έχει έξι γυναίκες και 28 παιδιά ενώ ηγήθηκε ενός έθνους 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Περίπου το 18% του πληθυσμού της Νότιας Αφρικής ανήκει στο έθνος των Ζουλού.

Με πληροφορίες του BBC/DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM