«Νεκρή γη» άφησαν πίσω τους ελέφαντες που διέφυγαν από καταφύγιο στην Κίνα - Πάνω από 1 εκατ.δολ. οι ζημιές

«Νεκρή γη» άφησαν πίσω τους ελέφαντες που διέφυγαν από καταφύγιο στην Κίνα - Πάνω από 1 εκατ.δολ. οι ζημιές Facebook Twitter
Εέφαντες ποδοπάτησαν καλλιέργειες, έφαγαν ολόκληρες σοδειές καλαμποκιού, κατέστρεψαν αποθήκες και αχυρώνες, άδειασαν μια δεξαμενή νερού, αφήνοντας πίσω τους αποτύπωμα καταστροφής 500 χιλιομέτρων - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Μια αγέλη 15 ελεφάντων που διέφυγε από καταφύγιο τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και ιδιοκτησίες στη νοτιοδυτική Κίνα. 


Οι ελέφαντες ποδοπάτησαν καλλιέργειες, έφαγαν ολόκληρες σοδειές καλαμποκιού, κατέστρεψαν αποθήκες και αχυρώνες, άδειασαν μια δεξαμενή νερού, αφήνοντας πίσω τους αποτύπωμα καταστροφής 500 χιλιομέτρων και πλήθος ανήσυχων χωρικών για τα σπαρτά τους.


Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο CCTV, απο τα μέσα Απριλίου, οι ελέφαντες έχουν καταστρέψει περίπου 140 στρέμματα γης προκαλώντας ζημιές που ξεπερνούν το 1 εκατ. δολάρια. 


Οι ντόπιοι επιχειρηούν να κατευθύνουν τους ελέφαντες μακριά από κατοικημένες περιοχές, στήνοντας μπλόκα με φορτηγά και δελεάζοντάς τους με φαγητό. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες. 

Ασαφές παραμένει το πώς κατάφεραν οι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες, ένα προστατευόμενο είδος θηλαστικού στην Κίνα, ξέφυγε από το χώρο του φυσικού καταφυγιου Xishuangbanna στην επαρχία Γιουνάν. 


Από τον Απρίλιο τα ευφυή θηλαστικά έχουν κάνει ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων, παρακολουθούμενα στενά από κατοίκους και αρχές, με εκατοντάδες ανθρώπους να κινητοποιούνται για τη δημόσια ασφάλεια. 

Χθες, Τετάρτη, οι αρχές της Γιουνάν ανέφεραν πως το κοπάδι απείχε μόλις 20 χιλιόμετρα από την Κουνμίνγκ, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της συγκεκριμένης επαρχίας με πληθυσμό περί τα 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο πληθυσμός των άγριων ασιατικών ελεφάντων στη Γιουνάν έχει αυξηθεί από τους 193 τη δεκαετία του 1980 στους 300 σήμερα. 


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM