Νέες κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία έπληξαν μετρό και αεροδρόμιο

Νέες κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία έπληξαν μετρό και αεροδρόμιο Facebook Twitter
0

Νέες κυβερνοεπιθέσεις έπληξαν σήμερα το αεροδρόμιο της Οδησσού και το σύστημα του μετρό στο Κίεβο, όπως μεταδίδει το Reuters.


Η κρατική Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών Τεχνολογίας (CERT) έκανε λόγο για ένα νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων που πλήττουν την Ουκρανία και ζήτησε από τα δίκτυα μεταφορών να είναι σε εγρήγορση.


Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία υπήρξε το κύριο θύμα μίας μεγάλης κυβερνοεπίθεσης νωρίτερα φέτος, και η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει στις 13 Οκτωβρίου ότι η χώρα ενδέχεται να γίνει πάλι στόχος.

«Ζητάμε από τους ιδιοκτήτες τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, άλλων πηγών πληροφορίων και κυρίως των δικτύων μεταφορών, καθώς και από απλούς χρήστες του διαδικτύου, να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανόνες διαδικτυακής ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της CERT.

Το αεροδρόμιο της Οδησσού ανακοίνωσε πως επηρεάστηκε από την επίθεση και έχει εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, ενώ το μετρό του Κιέβου ενημέρωσε πως η επίθεση επηρέασε το σύστημα πληρωμών του.

Η αστυνομία ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πρόκειται για μεγάλης έκτασης επίθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: Σάλος με την απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφο

«Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» απαντά η HuffPost - «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός που επιτίθεται συνεχώς στον Τραμπ» σχολιάζει η Κάρολαϊν Λέβιτ
LIFO NEWSROOM