Νέες καταγγελίες για τον Κάνιε Γούεστ: «Επαινούσε τον Χίτλερ, ήθελε να δώσει τ΄όνομά του σε δίσκο»

Νέες καταγγελίες για τον Κάνιε Γούεστ: «Επαινούσε τον Χίτλερ, ήθελε να δώσει τ΄όνομά του σε δίσκο» Facebook Twitter
0

Ο Κάνιε Γουέστ πρωταγωνιστεί στη διεθνή ειδησεογραφία το τελευταίο διάστημα για της παραληρηματικές του δηλώσεις, που ώθησαν πολλές από τις εταιρείες, με τις οποίες συνεργαζόταν, να διακόψουν κάθε σύνδεση μαζί του.

Το CNN επικοινώνησε με πηγές από το περιβάλλον του, που έριξαν «φως» σε μία αθέατη πλευρά του ράπερ/επιχειρηματία: στον ενθουσιασμό που ένιωθε για τον Αδόλφο Χίτλερ. Μάλιστα, ήθελε να δώσει τ΄όνομα του ηγέτη των Ναζί και σε έναν δίσκο του. 

Επιχειρηματίας, που είχε συνεργαστεί με τον αμφιλεγόμενο ράπερ, είπε στο αμερικανικό μέσο ότι δημιουργούσε εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, μερικώς λόγω της «εμμονής» του με τον Χίτλερ. 

«Επαινούσε τον Χίτλερ λέγοντας πόσο υπέροχο ήταν που κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλη δύναμη και μιλούσε για όλα τα ωραία πράγματα που εκείνος και το ναζιστικό κόμμα πέτυχαν για τους Γερμανούς» είπε η πηγή. 

Το στέλεχος εγκατέλειψε τη θέση του και κατέληξε σε διακανονισμό με τον Γουεστ, και ορισμένες από τις εταιρείες του, όσον αφορά σε καταγγελίες για κακό εργασιακό περιβάλλον αλλά και παρενόχληση. Ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας αλλά και φοβάται τυχόν αντίποινα. 

Ο ίδιος επεσήμανε πως ο Γουέστ δήλωνε ανοιχτά ότι διάβαζε την αυτοβιογραφία του Χίτλερ και εξέφρασε τον «θαυμασμό» του στους Ναζί και τον ίδιο, για τη χρήση της προπαγάνδας

Ο στενός κύκλος του ράπερ είχε «πλήρη γνώση» των ιδεών του. Τέσσερις πηγές επεσήμαναν στο αμερικανικό μέσο πως ο Γουέστ σκεφτόταν να δώσει τον τίτλο "Χίτλερ" στο άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 2018. Και αυτά τα άτομα ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM