Νέα Ζηλανδία: «Σκοτώστε Μέρκελ και Ερντογάν. Ερχόμαστε για την Αγιά Σοφιά» - Το μανιφέστο του δολοφόνου

Νέα Ζηλανδία: «Σκοτώστε Μέρκελ και Ερντογάν. Ερχόμαστε για την Αγιά Σοφιά» - Το μανιφέστο του δολοφόνου Facebook Twitter
6

Σοκάρει το μανιφέστο του ακροδεξιού δολοφόνου στη Νέα Ζηλανδία, που συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα για τις επιθέσεις σε δύο τεμένη της χώρας, που στοίχισαν τη ζωή σε 49 ανθρώπους και τραυμάτισαν ακόμη 48. 

Στο πολυσέλιδο κείμενό του με τίτλο «The Great Replacement» (Η Μεγάλη Αντικατάσταση), ο Μπρέναν Τάραντ καλεί τους ομοϊδεάτες τους να σκοτώσουν την Άνγκελα Μέρκελ, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Μεταξύ άλλων, απειλεί ευθέως τους Τούρκους, λέγοντας πως θα καταστρέψει «κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ» της Κωνσταντινούπολης. 

«Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφία θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

Νέα Ζηλανδία: «Σκοτώστε Μέρκελ και Ερντογάν. Ερχόμαστε για την Αγιά Σοφιά» - Το μανιφέστο του δολοφόνου Facebook Twitter
Νέα Ζηλανδία: «Σκοτώστε Μέρκελ και Ερντογάν. Ερχόμαστε για την Αγιά Σοφιά» - Το μανιφέστο του δολοφόνου Facebook Twitter

Σε άλλο σημείο, γράφει: «Μέχρι η Αγιά Σοφιά να ελευθερωθεί από τους μιναρέδες, οι άνδρες της Ευρώπης είναι άνδρες μόνο κατ' όνομα».

Ο Τάραντ είχε γράψει τη λέξη «Τουρκοφάγος», με λατινικούς χαρακτήρες στο όπλο που χρησιμοποίησε στις επιθέσεις του, ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου AR-15 το οποίο είχε τροποποιήσει.

Με λευκή μπογιά ο δολοφόνος έχει γράψει τοποθεσίες και ημερομηνίες μαχών, ονόματα στρατηγών που απέκρουσαν επιθέσεις Αράβων και κάνει μια ξεκάθαρη αναφορά στον ναζισμό.

Νέα Ζηλανδία: «Σκοτώστε Μέρκελ και Ερντογάν. Ερχόμαστε για την Αγιά Σοφιά» - Το μανιφέστο του δολοφόνου Facebook Twitter

Μέρκελ, Ερντογάν και Σαντίκ Καν αξίζουν τον θάνατο


Ο Τάραντ χαρακτηρίζει Μέρκελ, Ερντογάν και Καν «γνωστούς εχθρούς των εθνών μας και της φυλής μας, που κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά, πιστεύοντας πως είναι άθικτοι».

«Σύντομα θα μάθουν πόσο λάθος είναι. Οι προδότες αξίζουν το θάνατο των προδοτών. Δεν πειράζει αν χρειαστεί τρία ή 30 χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν για τις αηδιαστικές επιθέσεις στη φυλή μας».

Χαρακτηρίζει την Άνγκελα Μέρκελ «μητέρα όλων των αντι-λευκών, αντί-γερμανικών πραγμάτων» λέγοντας πως η Γερμανίδα καγκελάριος είναι στην κορυφή της λίστας με τους «προδότες που πρέπει να πεθάνουν».

Αποκαλεί δε τον πρόεδρο της Τουρκίας «ηγέτη ενός από τους αρχαιότερους εχθρούς του λαού μας και ηγέτη του μεγαλύτερου ισλαμιστικού γκρουπ στην Ευρώπη. Αυτός ο πολέμαρχος πρέπει να ματώσει μέχρι τέλους ενώ επισκέπτεται τους στρατιώτες του που καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή την Ευρώπη».

Αυστραλός, με ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες, ο 28χρονος περιγράφει το πως σχεδίασε το μακελειό και τους λόγους που το πραγματοποίησε.

Όπως αναφέρει, σχεδίαζε την επίθεση τα τελευταία δύο χρόνια και η Νέα Ζηλανδία δεν ήταν ο αρχικός του στόχος αλλά αποφάσισε να εξαπολύσει εκεί την επίθεση επειδή «ήταν πλούσια σε στόχους». Ενδεικτικό είναι πως, για περίπου 3 μήνες μελετούσε τις χωροταξικές λεπτομέρειες της πόλης Κράισττσερτς.

Ο δράστης σημειώνει πως δεν μετανιώνει για τις πράξεις του. «Εύχομαι μόνο να είχα σκοτώσει περισσότερους εισβολείς αλλά και προδότες» υποστηρίζοντας πως οι λόγοι ήταν η «μαζική μετανάστευση», τα «ποσοστά γεννήσεων» και τη «γενοκτονία που υφίστανται οι λευκοί».

«Γεννήθηκα στην Αυστραλία, σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης, με χαμηλό εισόδημα. Είμαι ένας συνηθισμένος λευκός άντρας, από μια συνηθισμένη οικογένεια, ο οποίος αποφάσισα να κάνω κάτι για να διασφαλίσω το μέλλον του λαού μου».

Αρνείται πως έλαβε κάποια εντολή για να κάνει όσα έκανε. Γράφει πως έδρασε μόνος του και σαν πηγή έμπνευσης του αναφέρει τον Νορβηγός Άντερς Μπρέιβικ, που πραγματοποίησε τις φονικές επιθέσεις στη χώρα του το 2011, σκοτώνοντας 77 άτομα.

Νέα Ζηλανδία: «Σκοτώστε Μέρκελ και Ερντογάν. Ερχόμαστε για την Αγιά Σοφιά» - Το μανιφέστο του δολοφόνου Facebook Twitter
 
Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Διεθνή / Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να αναλάβει τον έλεγχο του CHP μετά την κρίση με τις εκλογές του 2023, ενώ η νυν διοίκηση και τα ΜΜΕ προκαλούν ένταση και αναστάτωση ενόψει της ακρόασης στις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Ο 40χρονος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία και πραγματοποιεί επισκέψεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξακολουθεί να στηρίζει από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ίνδαλμα του κτήνους που ακούει στο όνομα Μπρέντον Τάραντ είναι ο Άντερς Μπρέιβικ, εκείνος που έστειλε στον θάνατο 77 νέους ανθρώπους στη Νορβηγία το 2011. Ο Μπρέιβικ ήδη έχει εκτίσει τα 8 χρόνια από τα 10 της ελάχιστης υποχρεωτικής φυλάκισής του "με περαιτέρω δυνατότητα επέκτασης της κράτησης"!!! Τρελαίνεσαι με τη "λογική" της "Δικαιοσύνης", αν συγκρίνεις την ποινή του με αυτές που εκτίουν στη Δύση οι σχεδόν... "βαρυποινίτες" πια για παρενόχληση ή ασέλγεια σε έφηβες/ους ακόμα και λίγο πριν την τυπική ενηλικίωση. Με λίγα λόγια το τέρας του Όσλο τεμπελιάζει μέσα σε μια σύγχρονη φυλακή, που... σέβεται τους μακελάρηδες, σιτιζόμενος απ' την τσέπη όσων δεν τεμπελιάζουν, δηλαδή των σκληρά εργαζόμενων-φορολογούμενων, όπως συμβαίνει σε όλες τις "πολιτισμένες" χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Νέα Ζηλανδία... Κάπως έτσι θα καταλήξει και ο σημερινός μακελάρης του Christchurch. Αν η κατάργηση της θανατικής ποινής για τέτοιες περιπτώσεις είναι ένδειξη πολιτισμού, να τον βράσω τον πολιτισμό μας, που δεν κάνει άλλο απ' το να προκαλεί την εκδικητική αυτοδικία με αλυσίδες επιθέσεων και τη ροή αίματος αθώων... Ετοιμαστείτε να ακούσετε στο άμεσο μέλλον ειδήσεις για νέες εκατόμβες θυμάτων σε χριστιανικές εκκλησίες ανά την υφήλιο· και μετά βέβαια άλλες τόσες σε τζαμιά· και ούτω καθεξής... Η Γαλλία ήδη άρχισε σήμερα να παίρνει προληπτικά μέτρα...
Προφανώς η "περαιτέρω δυνατότητα επέκτασης της κράτησης" θα τον κρατήσει στην φυλακή για πάρα πολλά χρόνια, μέχρι να τον εξουδετερώσει το γήρας ή μέχρι να αποδειχθεί πλέον ακίνδυνος.Μια Δημοκρατία έχει μόνο μια επιλογή αν δεν θέλει να καταντήσει μακροπρόθεσμα σαν τους πολέμιούς της: να εφαρμόζει τα στάνταρ της περί ανθρώπινης αξιοπρέπειας ακόμα και στους χειρότερους εχθρούς της.Και η μεγαλύτερη νίκη της είναι όταν επιτύχει την μεταμέλεια του αντιδημοκράτη, όχι όταν επιτυγχάνει την εξόντωσή του (με ρουκέτα από drone ή οδηγώντας τον σε αυτοκτονία μέσα σε λευκά κελιά).Ήδη, στη Γαλλία, η εικόνα του "τζιχαντιστή πολεμιστή" έχει υποστεί έναν αρκετά μεγαλο εξευτελισμό, καθώς οι αιχμαλωτισθέντες τζιχαντιστές από ομόθρησκες κουρδικές και αραβικές δυνάμεις κάνουν τα πάντα για να κατορθώσουν να εκδοθούν στην "'άπιστη" Γαλλία την οποία τόσο πολύ βδελύσσονταν, για να τύχουν των δικονομικών εγγυήσεων μιας Δυτικής δημοκρατίας και των στοιχειωδώς αξιοπρεπών συνθηκών κράτησης.
Αγαπητό "Βλαχάκι(το)" προφανώς δεν έχεις παίξει ποτέ counter strike επομένως δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό που έγραψα. Για να μην τα πολυλογώ σε μια πίστα χωρισμένη σε τρομοκράτες και αντιτρομοκράτες αλληλοεξοντώνονται εώς το τέλος για να κερδίσουν οι μέν ή οι δέ,με αντίστοιχο ηχητικό μήνυμα terrorists win or counter-terrorists win. Παρομοίως και στο call of duty. Αν δείς το βιντεάκι περίπου 2,5 λεπτών που έχει ανέβει απο την επίθεση που έγινε θυμίζει τα εν λόγω βιντεοπαινχίδια για αυτό και το έγραψα.ΟΚ;
geo1990, το βίντεο έχει κατέβει και -καλώς ή κακώς- δεν το είδα χτες. Αν το εν λόγω έδειχνε τον θύτη Βrenton Tarrant (terrorist) να αφοπλίζεται/ συλλαμβάνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις (anti-terrorists) τότε ζητώ ειλικρινά συγνώμη για την παρανόηση.Για κάποιο ...περίεργο λόγο θεώρησα ότι το βίντεο έδειχνε την επίθεση και πως αυτό που εννοούσες ήταν ότι "terrorists" είναι οι αθώοι δολοφονημένοι άνθρωποι και "anti-terrorists" ο/οι δράστης/ες αυτού του αποτροπιαστικού εγκλήματος. Καταλαβαίνεις, μου χτύπησε λίγο άσχημα αυτό το σενάριο.(Και, ναι, στα νιάτα μου δεν είχαμε counter strike και call of duty, είχαμε όμως το πρώτο Doom στην MS-DOS).