Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής έκανε χάκα στο κοινοβούλιο - Και την ακολούθησαν κι άλλοι

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής έκανε χάκα στο κοινοβούλιο - Και την ακολούθησαν κι άλλοι Facebook Twitter
0

Η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας διακόπηκε προσωρινά όταν μία βουλευτής ξεκίνησε να κάνει τον χορό των Μαορί χάκα, ενώ την ακολούθησαν κι άλλοι. 

Η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Hana-Rawhiti Maipi-Clarke ξεκίνησε τον παραδοσιακό τελετουργικό ομαδικό χορό χάκα αφού ρωτήθηκε εάν το κόμμα της υποστήριζε το νομοσχέδιο για την επανερμηνεία της ιδρυτικής συνθήκης της χώρας, το οποίο ψηφίστηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, ένα hīkoi - ή ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας - που οργανώθηκε από μια ομάδα για τα δικαιώματα των Μαορί κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα, Γουέλιγκτον. Χιλιάδες έχουν ήδη συμμετάσχει στη 10ήμερη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο, που έφτασε στο Όκλαντ την Τετάρτη, έχοντας ξεκινήσει από την κορυφή της Νέας Ζηλανδίας τη Δευτέρα.

Η χώρα θεωρείται συχνά ηγέτης στα δικαιώματα των ιθαγενών, αλλά οι πολέμιοι του νομοσχεδίου φοβούνται ότι τα ίδια δικαιώματα τίθενται σε κίνδυνο από αυτό.

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM