Νέα Υόρκη: Παρατείνονται μέχρι 29 Απριλίου τα έκτακτα μέτρα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Νέα Υόρκη: Παρατείνονται μέχρι 29 Απριλίου τα έκτακτα μέτρα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Παρατείνονται για δύο ακόμα εβδομάδες, έως τις 29 Απριλίου, τα έκτακτα μέτρα που πήρε η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία, αφήνουν να εννοηθεί ότι η κρίση στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ενδέχεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη έχουν φτάσει τις 130.689 (από 122.031 χθες) και οι νεκροί ανέρχονται σε 4.758 (από 4.159). Το σύστημα υγείας βρίσκεται σήμερα «στη μέγιστη χωρητικότητά του» και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία είναι «μη βιώσιμη σε αυτόν τον ρυθμό», είπε ο Κουόμο κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων και όλων των μη αναγκαίων επιχειρήσεων στην Πολιτεία.

«Η κάμψη της καμπύλης» και «η μείωση των μολύνσεων» οφείλεται στο γεγονός ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση «λειτουργεί και θα πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε.

«Δεν είναι τώρα η στιγμή να χαλαρώσουμε», συνέχισε, προσθέτοντας ότι το ανώτατο πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων και τη μη τήρηση των αποστάσεων θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 1000 δολάρια.

Ο κυβερνήτης σκοπεύει να μιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να του ζητήσει να χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό νοσοκομειακό πλοίο USNS Comfort για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, οι νεκροί στις ΗΠΑ έφτασαν σήμερα τις 10.000 – είναι δηλαδή η τρίτη σε αριθμό θανάτων χώρα στον κόσμο, μετά την Ιταλία και την Ισπανία.

Σύμβουλοι του Λευκού Οίκου προέβλεπαν την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να χάσουν τη ζωή τους από την πανδημία 100.000-240.000 Αμερικανοί, ακόμη και αν τηρηθούν καθολικά οι εντολές για παραμονή στο σπίτι.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ