Νέα μακάβρια ανακάλυψη στον Καναδά: Εντοπίστηκαν ακόμη 160 τάφοι χωρίς στοιχεία

Νέα μακάβρια ανακάλυψη στον Καναδά: Εντοπίστηκαν ακόμη 160 τάφοι χωρίς στοιχεία Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Ο εντοπισμός ακόμη 160 τάφων χωρίς στοιχεία κοντά σε πρώην οικοτροφείο του δυτικού Καναδά ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές της κοινότητας First Nations.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά μακάβριων ανακαλύψεων ομαδικών τάφων παιδιών ιθαγενών που έχει προκαλέσει κατακραυγή εντός κι εκτός Καναδά. 


«Καταλαβαίνουμε πως πολλοί από τους αδερφούς και τις αδερφές μας σε γειτονικές κοινότητες φοιτούσαν στο σχολείο του Κούπερ Άιλαντ. Αναγνωρίζουμε επίσης με τεράστια οδύνη και λύπη πως πολλοί δεν επέστρεψαν σπίτια τους» ανέφερε η Τζόαν Μπράουν, επικεφαλής της φυλής Πενελακούτ σε ανακοίνωσή της. 


Το οικοτροφείο του Κούπερ Άιλαντ λειτούργησε από την Καθολική εκκλησία μεταξύ 1890 και 1975 και απέκτησε τη φήμη του επικίνδυνου ιδρύματος. 

Τουλάχιστον 150.000 παιδιά αυτοχθόνων εξαναγκάστηκαν να φοιτήσουν σε σχολεία χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση και υπό τη διεύθυνση εκκλησιών, στο πλαίσιο αποστέρησης της πολιτιστικής τους ταυτότητας και αφομοίωσής τους. 


Κάποια από αυτά έγινα θύματα κακομεταχείρισης, ακόμη και σεξουαλικής κακοποίησης και περισσότερα από 4.000 πέθαναν εκεί, σύμφωνα με επιτροπή έρευνας που ανέφερε στο πόρισμά της ότι ήταν μια πραγματική "πολιτιστική γενοκτονία" εκ μέρους του Καναδά.


Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουλίου ανακαλύφθηκαν τα οστά 182 ανθρώπων σε πρώην οικοτροφείο της Βρετανικής Κολομβίας. Λίγες ημέρες πριν, είχαν εντοπιστεί περισσότεροι από 750 ανώνυμοι τάφοι, κατά τη διάρκεια των ερευνών στον χώρο ενός πρώην οικοτροφείου για παιδιά αυτόχθονων στο Σασκάτσουαν, στον δυτικό Καναδά. Η αρχή είχε γίνει στα τέλη Μαΐου όταν εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με λείψανα από 215 παιδιά σε παλιό σχολείο που είχε ιδρυθεί για την αφομοίωση των αυτόχθονων κατοίκων. 

Με πληροφορίες από Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ