Καναδάς: Εντοπίστηκαν ακόμη 182 τάφοι παιδιών ιθαγενών - Η τρίτη μακάβρια ανακάλυψη εντός ενός μήνα

Καναδάς: Εντοπίστηκαν ακόμη 182 τάφοι παιδιών ιθαγενών - Η τρίτη μακάβρια ανακάλυψη εντός ενός μήνα Facebook Twitter
Οι μακάβριες αυτές ανακαλύψεις αυτές επανέφεραν στη συλλογική μνήμη της χώρας τη φρίκη της ιστορίας της: Πηγή φωτογραφίας - ΕΡΑ
0

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα εντοπίζονται λείψανα μαθητών κοντά σε σχολείο με μαθητές παιδιά αυτοχθόνων, στον Καναδά


Αυτή τη φορά ανακαλύφθηκαν τα οστά 182 ανθρώπων σε πρώην οικοτροφείο της Βρετανικής Κολομβίας. 

Η μακάβρια αυτή ανακάλυψη, με τους ηγέτες των ιθαγενών του Καναδά να πιστεύουν πως δεν είναι η τελευταία, προκάλεσε νέο κύμα οργής. 

«Πιστεύεται πως τα λείψανα από τις 182 αυτές ψυχές ήταν μέλη της φυλής Ktunaxa Nation που γειτνίαζαν με κοινότητες των First Nations και ?Aq’am» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 


Η νέα αυτή ανακάλυψη ανεβάζει τον αριθμό των ανώνυμων τάφων στον Καναδά. 

Περισσότεροι από 750 ανώνυμοι τάφοι ανακαλύφθηκαν, πριν από μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των ερευνών στον χώρο ενός πρώην οικοτροφείου για παιδιά αυτόχθονων στο Σασκάτσουαν, στον δυτικό Καναδά. Η αρχή είχε γίνει στα τέλη Μαΐου όταν εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με λείψανα από 215 παιδιά σε παλιό σχολείο που είχε ιδρυθεί για την αφομοίωση των αυτόχθονων κατοίκων. 

Οι ανακαλύψεις αυτές επανέφεραν στη συλλογική μνήμη της χώρας τη φρίκη της ιστορίας και το τραύμα που 150.000 παιδιών Ινδιάνων, μιγάδων, Ινουίτ που αποκόπηκαν βίαια από τις οικογένειές τους και την κουλτούρα τους και «φυλακίστηκαν» σε οικοτροφεία προκειμένου να αφομοιωθούν.
 

Κάποια από αυτά υπέστησαν κακομεταχειρίσεις και σεξουαλικές κακοποιήσεις και περισσότερα από 4.000 πέθαναν εκεί, σύμφωνα με επιτροπή έρευνας που ανέφερε στο πόρισμά της ότι ήταν μια πραγματική "πολιτιστική γενοκτονία" εκ μέρους του Καναδά.

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ