Νέα επιδημία SARS; Συναγερμός στην Κίνα από τα δεκάδες κρούσματα ιογενούς πνευμονίας

Νέα επιδημία SARS; Συναγερμός στην Κίνα από τα δεκάδες κρούσματα ιογενούς πνευμονίας Facebook Twitter
Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των κινεζικών Αρχών για να διαπιστωθεί ποια είναι η πηγή της ιογενούς πνευμονίας που έχει προσβάλλει δεκάδες άτομα σε πόλη της χώρας.
0

Έρευνα διεξάγουν οι κινεζικές αρχές μετά τη μυστηριώδη επιδημία ιογενούς πνευμονίας που ξέσπασε και έχει προσβάλλει δεκάδες ανθρώπους στην πόλη της Wuhan, στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 44 περιστατικά, εκ των οποίων τα 11 θεωρούνται «σοβαρά», σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω έντονης ανησυχίας πως ο ιός αυτός ενδεχομένως συνδέεται με το SARS - τον Κορωναϊό σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόµου που μεταξύ 2002-03 είχε προκαλέσει πάνω από 750 θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Ο φόβος αυτός ξεκίνησε από την έντονη φημολογία στα social media πως η ιογενής αυτή πνευμονία ίσως έχει σχέση με τον φονικό και μεταδοτικό ιό. Η αστυνομία της Wuhan ανακοίνωσε πως οκτώ άτομα «τιμωρήθηκαν για δημοσίευση ή διακίνηση ψευδών πληροφοριών στο ίντερνετ χωρίς εξακρίβωση».

Τα κρούσματα αυτά οδήγησαν Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ να επιβάλλουν στους ταξιδιώτες της συγκεκριμένης πόλης ειδικούς ελέγχους κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια.

Η υγειονομική υπηρεσία της Wuhan ανακοίνωσε την Παρασκευή πως διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της έξαρσης αυτής. Σε ανακοίνωση μέσω ιστοσελίδας της, παρότι απέκλεισε σειρά από πιθανές πηγές της λοίμωξης - όπως γρίπη, γρίπη των πτηνών ή κοινές ασθένειες του αναπνευστικού - δεν έκανε αναφορά στο SARS.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μάλιστα, πως δεν υπάρχει κρούσμα που να μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο, αρκετοί από αυτούς που μολύνθηκαν, δούλευαν σε μία ψαραγορά της πόλης, η οποία απολυμάνθηκε ήδη από τις αρμόδιες Αρχές.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σημείωσε πως έχουν επίγνωση της έξαρσης της ιογενούς αυτής πνευμονίας και βρίσκονται σε επαφή με την κινεζική κυβέρνηση. «Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες της ιικής αυτής πνευμονίας, εκ των οποίων πολλές είναι πιο κοινές από τον SARS. Ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις» πρόσθεσε ο ίδιος.


Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ