Νέα διαδήλωση στην Ταϊλάνδη

Νέα διαδήλωση στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
0

Στους δρόμους της Μπανγκόκ κατέβηκαν πάλι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Αίτημά τους η παραίτηση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα. Οι διαδηλωτές άγγιξαν τους δύο χιλιάδες, ωστόσο ήταν λιγότεροι σε σχέση με τις διαμαρτυρίες στις αρχές του μήνα.

Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σουτχέπ Ταουγκσουμπάν. Θέλησε να καταδείξει πως η πορεία αποτελεί "ζέσταμα" για τη μεγάλη διαδήλωση, που προγραμματίζεται για την Κυριακή. Αίτημα της αντιπολίτευσης είναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις πριν τη διεξαγωγή εκλογών στις 2 Φεβρουαρίου και κυρίως να εγκαταλείψει τη θέση της η πρωθυπουργός, που θεωρείται φερέφωνο του πρώην πρωθυπουργού αδελφού της.

 

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: "είμαστε κατά της διαφοράς", "δεν θα γίνουν εκλογές νωρίτερα από τις μεταρρυθμίσεις". Ξεχωριστή ομάδα περίπου χιλίων διαδηλωτών έκανε πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM