ΝΑΤΟ: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων

ΝΑΤΟ: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Το ΝΑΤΟ καταγγέλλει τις «σκόπιμες, απερίσκεπτες και ανεύθυνες» πράξεις σαμποτάζ που διαπράχθηκαν κατά των αγωγών Nord Stream στη Βαλτική και δηλώνει ότι θα αμυνθεί κατά της χρησιμοποίησης της ενέργειας ως όπλο εξαναγκασμού.

«Όλες οι μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι είναι αποτέλεσμα σκόπιμων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων σαμποτάζ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ατλαντική Συμμαχία.

«Ως σύμμαχοι έχουμε δεσμευθεί να προετοιμασθούμε για την αποτροπή και την άμυνα κατά της εξαναγκαστικής χρησιμοποίησης της ενέργειας και άλλων υβριδικών τακτικών από κράτη ή μη κρατικούς παράγοντες. Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων θα συναντήσει ενωμένη και αποφασιστική απάντηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

«Οι ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές», τονίζουν οι σύμμαχοι αναφερόμενοι σε «κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα» και για «μεγάλη περιβαλλοντική βλάβη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM