ΝΑΤΟ: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων

ΝΑΤΟ: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Το ΝΑΤΟ καταγγέλλει τις «σκόπιμες, απερίσκεπτες και ανεύθυνες» πράξεις σαμποτάζ που διαπράχθηκαν κατά των αγωγών Nord Stream στη Βαλτική και δηλώνει ότι θα αμυνθεί κατά της χρησιμοποίησης της ενέργειας ως όπλο εξαναγκασμού.

«Όλες οι μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι είναι αποτέλεσμα σκόπιμων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων σαμποτάζ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ατλαντική Συμμαχία.

«Ως σύμμαχοι έχουμε δεσμευθεί να προετοιμασθούμε για την αποτροπή και την άμυνα κατά της εξαναγκαστικής χρησιμοποίησης της ενέργειας και άλλων υβριδικών τακτικών από κράτη ή μη κρατικούς παράγοντες. Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων θα συναντήσει ενωμένη και αποφασιστική απάντηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

«Οι ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές», τονίζουν οι σύμμαχοι αναφερόμενοι σε «κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα» και για «μεγάλη περιβαλλοντική βλάβη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM