ΝΑΤΟ: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων

ΝΑΤΟ: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Το ΝΑΤΟ καταγγέλλει τις «σκόπιμες, απερίσκεπτες και ανεύθυνες» πράξεις σαμποτάζ που διαπράχθηκαν κατά των αγωγών Nord Stream στη Βαλτική και δηλώνει ότι θα αμυνθεί κατά της χρησιμοποίησης της ενέργειας ως όπλο εξαναγκασμού.

«Όλες οι μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι είναι αποτέλεσμα σκόπιμων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων σαμποτάζ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ατλαντική Συμμαχία.

«Ως σύμμαχοι έχουμε δεσμευθεί να προετοιμασθούμε για την αποτροπή και την άμυνα κατά της εξαναγκαστικής χρησιμοποίησης της ενέργειας και άλλων υβριδικών τακτικών από κράτη ή μη κρατικούς παράγοντες. Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων θα συναντήσει ενωμένη και αποφασιστική απάντηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

«Οι ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές», τονίζουν οι σύμμαχοι αναφερόμενοι σε «κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα» και για «μεγάλη περιβαλλοντική βλάβη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ