Η Ναόμι Κάμπελ απολογείται για το σκάνδαλο: Δεν είχα τον έλεγχο της φιλανθρωπικής οργάνωσης

Ναόμι Κάμπελ: «Δεν είχα εγώ τον έλεγχο», δήλωσε για τα έσοδα της φιλανθρωπικής της οργάνωσης που δαπανήθηκαν για να μένει σε πολυτελή ξενοδοχεία Facebook Twitter
0

Η Ναόμι Κάμπελ εμφανίστηκε αναστατωμένη στις πρώτες της δηλώσεις μετά την είδηση ότι η φιλανθρωπική της οργάνωση «Fashion for Relief» σπαταλούσε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των δωρεών για πολυτελή αγαθά και σπουδές κάθε άλλο παρά σχετικούς με τους διακηρυγμένους σκοπούς.

Ως συνέπεια, οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσαν στην 54χρονη Ναόμι Κάμπελ, πρώην supermodel, να διαχειριστεί ξανά φιλανθρωπική οργάνωση τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διήρκεσε τρία χρόνια και ερεύνησε τις χρηματορροές της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Fashion for Relief» για την περίοδο από το 2016 μέχρι το 2022, η Κάμπελ ευθύνεται με κακοδιαχείριση των εσόδων από τις φιλανθρωπικές δράσεις που είχαν σκοπό να στηριχθούν άνθρωποι που ζουν στο όριο της φτώχειας. Οι διακηρυγμένοι στόχοι ουδέποτε υλοποιήθηκαν, όπως προέκυψε από την έρευνα των βρετανικών watchdogs. 

Όσο κι αν μοιάζει υπερβολικό, μόνο το 8,5% των συνολικών εσόδων του «Fashion for Relief» διατέθηκαν για τους καταστατικούς σκοπούς της οργάνωσης.

Το μεγαλύτερο συντριπτικά μέρος των εσόδων από τις εκδηλώσεις της οργάνωσης της Κάμπελ, «Fashion for Relief», δαπανήθηκαν για υπηρεσίες πολυτελών παροχών της 54χρονης.

«Οι δαπάνες αυτές περιλάμβαναν θεραπείες σπα, υπηρεσία δωματίου και αγορά τσιγάρων και προϊόντων του ξενοδοχείου», σύμφωνα με την έκθεση. Το People αναφέρει ότι «η Κάμπελ κατηγορείται πως δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό της φιλανθρωπικής οργάνωσης» επικαλούμενο αμέσως μετά, τα αποτελέσματα της έρευνας, ότι «από τα 4,8 εκατομμύρια λίρες που συγκεντρώθηκαν για την Fashion For Relief στο διάστημα από το 2016 έως το 2022, μόνο οι 389,000 δόθηκαν σε φιλανθρωπικές δράσεις». Τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στους λογαριασμούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης φαίνεται ότι είχαν ιδιαίτερη αδυναμία σε πολυτελή ξενοδοχεία στις Κάννες και σε υπηρεσίες spa.

Δαπάνη €14.800 από τα ταμεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης για μια VIP πτήση

«Από την εξέταση των οικονομικών αρχείων διαπιστώθηκε ότι οι διαχειριστές δαπάνησαν 14.800 ευρώ για μια πτήση στις 11 Μαΐου 2018 από το Λονδίνο στη Νίκαια» λέγεται μεταξύ άλλων.

Προς υπεράσπισή τους, όμως, οι διαχειριστές επιβεβαίωσαν ότι ένας -τότε- διαχειριστής και ένας μεγάλος δωρητής (που δεν κατονομάζεται) επιβιβάστηκαν στην πτήση, η οποία είχε κλείσει για τους σκοπούς της μεταφοράς έργων τέχνης και κοσμημάτων (αξίας άνω του 1,5 εκατ. ευρώ) στη φιλανθρωπική εκδήλωση του ιδρύματος στις Κάννες».

Το μοντέλο μίλησε στο Associated Press μετά την τιμητική βραδιά που της ετοίμασαν στο Παρίσι, στο πλαίσιο του Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων της Γαλλίας. «Είμαι εξαιρετικά αναστατωμένη. Δεν είχα τον έλεγχο της φιλανθρωπικής μου οργάνωσης, αλλά τον άφησα στα χέρια ενός νόμιμου εκπροσώπου» είπε η Ναόμι Κάμπελ στο AP και πρόσθεσε: «Διερευνούμε, για να μάθουμε τι [συνέβη] και πώς, καθώς ό,τι κάνω και ό,τι χρήματα βγάζω πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες», αρνούμενη ότι είχε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κίνηση εξαπάτησης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα
LIFO NEWSROOM