Μπλακ άουτ ξανά σε τηλέφωνα και ίντερνετ στη Γάζα

Μπλακ άουτ ξανά σε τηλέφωνα και ίντερνετ στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Paltel -η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών- ανέφερε ότι υπήρξε άλλη μια «πλήρης διακοπή» στις υπηρεσίες επικοινωνίας και διαδικτύου στη Γάζα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό οφείλεται στο ότι «οι προηγουμένως επανασυνδεμένες κύριες διαδρομές των τηλεπικοινωνιών» εκτέθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, μεταδίδει το BBC.

Η ομάδα παρακολούθησης του Διαδικτύου Netblocks ανέφερε ότι γύρω στις 18:50 τοπική ώρα υπήρξε μια «νέα κατάρρευση στη συνδεσιμότητα» στη Λωρίδα της Γάζας. Η κίνηση αυτή είχε τεράστιο αντίκτυπο στην Paltel, «τον τελευταίο εναπομείναν μεγάλο φορέα που εξυπηρετεί την περιοχή».

Σύμφωνα με τη Netblocks αυτό είναι το τρίτο τέτοιο μπλακ άουτ από την αρχή του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Χωρίς συνδεσιμότητα, οι άνθρωποι που χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με νοσοκομεία και ασθενοφόρα. Όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα» ανέφερε σε μήνυμά του ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγέσους.

Αμετακίνητος για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ο Νετανιάχου

Την ίδια ώρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε την πάγια θέση του Ισραήλ στον πόλεμο με την Χαμάς, πως αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για εκεχειρία στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν και οι τουλάχιστον 240 Ισραηλινοί όμηροι που συνέλαβε η Χαμάς κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. «Δεν θα υπάρξει εκεχειρία χωρίς την επιστροφή των ομήρων μας, το λέμε αυτό σε εχθρούς και φίλους. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους κερδίσουμε», είπε ο Νετανιάχου σε στρατιώτες των χερσαίων και εναέριων δυνάμεων της χώρας στην αεροπορική βάση Ραμόν στο νότιο Ισραήλ επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική θέση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM