Μπλακ άουτ ξανά σε τηλέφωνα και ίντερνετ στη Γάζα

Μπλακ άουτ ξανά σε τηλέφωνα και ίντερνετ στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Paltel -η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών- ανέφερε ότι υπήρξε άλλη μια «πλήρης διακοπή» στις υπηρεσίες επικοινωνίας και διαδικτύου στη Γάζα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό οφείλεται στο ότι «οι προηγουμένως επανασυνδεμένες κύριες διαδρομές των τηλεπικοινωνιών» εκτέθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, μεταδίδει το BBC.

Η ομάδα παρακολούθησης του Διαδικτύου Netblocks ανέφερε ότι γύρω στις 18:50 τοπική ώρα υπήρξε μια «νέα κατάρρευση στη συνδεσιμότητα» στη Λωρίδα της Γάζας. Η κίνηση αυτή είχε τεράστιο αντίκτυπο στην Paltel, «τον τελευταίο εναπομείναν μεγάλο φορέα που εξυπηρετεί την περιοχή».

Σύμφωνα με τη Netblocks αυτό είναι το τρίτο τέτοιο μπλακ άουτ από την αρχή του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Χωρίς συνδεσιμότητα, οι άνθρωποι που χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με νοσοκομεία και ασθενοφόρα. Όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα» ανέφερε σε μήνυμά του ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγέσους.

Αμετακίνητος για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ο Νετανιάχου

Την ίδια ώρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε την πάγια θέση του Ισραήλ στον πόλεμο με την Χαμάς, πως αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για εκεχειρία στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν και οι τουλάχιστον 240 Ισραηλινοί όμηροι που συνέλαβε η Χαμάς κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. «Δεν θα υπάρξει εκεχειρία χωρίς την επιστροφή των ομήρων μας, το λέμε αυτό σε εχθρούς και φίλους. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους κερδίσουμε», είπε ο Νετανιάχου σε στρατιώτες των χερσαίων και εναέριων δυνάμεων της χώρας στην αεροπορική βάση Ραμόν στο νότιο Ισραήλ επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική θέση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM