Μπιγιονσέ: Σφοδρή κριτική για τραγούδι της που προσβάλει ΑμεΑ -Θα το ηχογραφήσει ξανά

Μπιγιονσέ: Σφοδρή κριτική για λέξη σε τραγούδι της που προσβάλει ΑμεΑ -Θα το ηχογραφήσει ξανά Facebook Twitter
Φωτ: beyonce
0

Κριτική για ένα από τα τραγούδια της δέχθηκε η Μπιγιονσέ, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί στο στούντιο για να το ηχογραφήσει ξανά.

Το τραγούδι Heated, το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή, περιείχε έναν υποτιμητικό όρο για μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της σταρ μιλώντας στο BBC είπε ότι η λέξη, που χρησιμοποιήθηκε, μπορεί να έχει διαφορετική σημασία στις ΗΠΑ. «Δεν χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα με επιβλαβή τρόπο», τόνισε.

«Θα αντικατασταθεί στους στίχους», πρόσθεσε, χωρίς να δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Η αντίδραση ήρθε μερικές εβδομάδες, αφότου και η Αμερικανίδα σταρ Lizzo ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε την ίδια λέξη στο τραγούδι GRRRLS.

Όταν οι θαυμαστές άκουσαν το κομμάτι της Μπιγιονσέ την Παρασκευή, ένιωσαν «σαν να τους χαστουκίζουν», είπε στο BBC η ακτιβίστρια Χάνα Ντιβίνει.

«Είμαι κουρασμένη και απογοητευμένη που κάνουμε αυτή τη συζήτηση ξανά τόσο σύντομα αφού λάβαμε μια τόσο ουσιαστική και προοδευτική απάντηση από τη Lizzo».

Από την πλευρά της, φιλανθρωπική οργάνωση Disability Scope ζήτησε επίσης από την Μπιγιονσέ να ηχογραφήσει ξανά το τραγούδι, παραλείποντας την προσβολή.

«Τα λόγια έχουν σημασία γιατί ενισχύουν τις αρνητικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ καθημερινά», δήλωσε ο Γουόρεν Κιργουάν.

«Η Μπιγιονσέ είναι εδώ και πολύ καιρό ‘πρωταθλήτρια’ της περιεκτικότητας και της ισότητας, γι' αυτό την παροτρύνουμε να αφαιρέσει αυτόν τον προσβλητικό στίχο».

Άλλοι θαυμαστές υπερασπίστηκαν τον σταρ, επισημαίνοντας ότι ο όρος μπορεί να έχει διαφορετική σημασία στις ΗΠΑ - όπου χρησιμοποιείται συχνά για να σημαίνει «φρικάρω» ή «τρελαίνομαι».

Με πληροφορίες BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ